28 / 04 / 2024

Hatay'da tartışmalara neden olan rezerv alanıyla ilgili son dakika gelişmesi! Belediye Başkanı Savaş açıkladı!

Hatay'da tartışmalara neden olan rezerv alanıyla ilgili son dakika gelişmesi! Belediye Başkanı Savaş açıkladı!

Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş, son zamanlarda tartışma konusu olan Hatay'daki 'rezerv alan' ile ilgili son dakika açıklamasında bulundu. 



Hatay'daki ''rezerv alan'' ile ilgili yasal düzenlemeleri değerlendiren Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş vatandaşların kaygı duymamasını söyleyerek önemli açıklamalarda bulundu.

Hatay da tartışmalara neden olan rezerv alanıyla ilgili son dakika gelişmesi! Belediye Başkanı Savaş açıkladı!

REZER ALAN UYGULAMALARI TAKİPTE!

Başkan Savaş, Hataylıların endişe duyduğu alanla ilgili açıklamalarda bulundu. Hükümetin ilk olarak tarihi Savaş, Antakya'daki 307 hektarı riskli alan, daha sonra yeni kanunla birlikte ekonomik değeri yüksek, tam şehrin göbeğindeki mahalleleri rezerv alan ilan ettiğini söyledi. 

Savaş, bu alanlardaki tüm tasarrufların Çevre ve Şehircilik Bakanlığına ait olduğunun altını çizdi. Başkan Savaş, rezerv alan ilan edilen bölgelerde hak sahiplerinin kafasının karışık ve kaygılı olduğunu ancak kendisinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın burada rant amacı gütmeden, toplumu rencide etmeden, hatta toplumu mutlu edecek şekilde bu işi yapacağına dair açıklamalar yaptı.

 Savaş, “Hemşehrilerimiz kaygı duymasın. Biz süreci çok yakından takip ediyoruz, edeceğiz. Bakanlığın ve TOKİ'nin burada çok daha dikkat edeceğini, mülk sahiplerine fazlasıyla ihtimam göstereceğini, saygı göstereceğini umuyorum.” dedi.

Hatay da tartışmalara neden olan rezerv alanıyla ilgili son dakika gelişmesi! Belediye Başkanı Savaş açıkladı!

HATAY BİNLERCE YILLIK FAY HATTI ÜZERİNE KURULMUŞ

Hatay’ın binlerce yıllık ve tamamen fay hatlarının üstüne kurulmuş bir yerleşim alanı olduğunu dile getiren Başkan Savaş, insanları güvenli, sağlıklı bir mekânda yaşatacak bir şehir oluşturulması gerektiğini kaydetti.

Savaş, “Aksi takdirde hemen beton yaparım, temel atarım, insanları kurtaralım dediğiniz zaman bu geçici bir kurtuluş olur. Bir dahaki depremde yine ağlamaya başlarız.

Artık bu bir milat, bu milleti biz sağlıklı bir zeminde, güçlü bir yapıda ve geleceğe de taşırken mevcut şehirleşme potansiyeli ve mevcut şehirleşmedeki geldiğimiz gelecekteki yeniliklere açık bir şehirleşme yapmak zorundayız” ifadesini kullandı.

Savaş, kendilerinin de üzerinde çalıştığı bir sistem olduğunu ama önceliklerinin Hatay’ı sağlam sağlıklı bir şekilde inşa etmek ve insanların rahatça ödeyebileceği, daha az maliyetli konutlar üretmek olduğunu bunun üzerine çalıştıklarını söyledi.

Hatay Samandağ'daki çarşı da rezerv alan oldu: Yasa çıkmadan yapıldı iddiası!

Hatay'da depremde 81 kişinin yaşamını yitirdiği binada 'özensiz işçilik' tespit edildi!

 


 


Geri Dön