29 / 04 / 2024

Hatay Samandağ'daki çarşı da rezerv alan oldu: Yasa çıkmadan yapıldı iddiası!

Hatay Samandağ'daki çarşı da rezerv alan oldu: Yasa çıkmadan yapıldı iddiası!

Hatay Samandağ'da çarşı alanının büyük bir kısmının, yeni yasa çıkmadan rezerv alan ilan edildiği iddiası gündeme geldi. İşte konu ile ilgili tüm detaylar...



Hatay’ın Samandağ ilçesinde sağlam ev ve iş yerlerinin bulunduğu Çarşı Merkez'de, 1.6 hektarlık alanın dört ay önce rezerv alan ilan edildiği gündeme geldi. 

Rezerv alan ilan edilen yerde iki tane evi yer alan Habip Yapar, rezerv alanı yasası çıkmadan uygulamanın hayata geçirildiğini ve durumdan birkaç gün önce telefonlarına gelen mesajla haberlerinin olduğunu söyledi. 

Hatay Samandağ daki çarşı da rezerv alan oldu: Yasa çıkmadan yapıldı iddiası!

Gazete Duvar'dan Burcu Özkaya Günaydın'ın haberine göre; Habip Yapar, dört ay önce, dönemin AK Parti Samandağ İlçe Başkanı Semir Özdemir ile Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz’ın Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na toplu konut alanı için Samandağ çarşı konumunu verdiğini, bakanlığa da insanların rızasının bulunduğunu söylediğini ileri sürdü. 

Kendilerinin konudan haberlerinin olmadığını aktaran Yapar, "Biz mülklerimizin hazineye devredildiğine ilişkin mesaj gelince konuyu öğrendik. Bakanlığı arayıp, 'yasa çıkmadan nasıl rezerv alanı ilan edildiğini' sorduk, bize, ‘Belediye başkanınınız burayı gösterdi. Halkın da bu konuda rızası bulunduğunu söyledi, biz de yasa çıkmadan yaptık" denildi" ifadelerini kullandı.

Yapar, depremde yıkılmayan, insanların yaşadığı, geçimini sağlamak için dükkanların bulunduğu bir yerin neden rezerv alan yapıldığını anlamadıklarını da dile getirdi. 

Hatay Samandağ daki çarşı da rezerv alan oldu: Yasa çıkmadan yapıldı iddiası!

CHP Genel Başkanı Özgür Özer’in Defne’deki rezerv alanı için Anayasa Mahkemesi'ne başvuracağını anımsatan Yapar, "Özgür Özer, Defne’nin peşine düşsün tabi ama partisinin belediye başkanının da yaptıklarına baksın. Depremde her şeyini kaybetmiş insanların sağlam ev ve iş yerlerinin insanların rızası, ve haberi olmadan nasıl elinden aldığına baksın" dedi. 

Yapar, CHP Genel Merkezi’ne ve tüm kamuoyuna seslenerek, yapılanlara bir bakılmasını söyledi. 

Bugün saat 13.30’da Samandağ Çarşı Merkez’de siyasi parti, STK’ler mülk sahiplerinin katılımı ile konuya ilişkin bir basın açıklaması gerçekleştirilecek.  

Geçtiğimiz günlerde de Antakya kent merkezinin (küçük bir kısmı Defne ilçesi sınırları içinde kaldığı için haberlerde bu iki ilçenin ismiyle yer alıyor) rezerv alan ilan edildiği belirtilmişti. 

Akdeniz Mahallesi, Armutlu Mahallesi, Elektrik Mahallesi, Cebrail Mahallesi, Akevler Mahallesi, Gazi Mahallesi, General Şükrü Kanatlı Mahallesi ve Cumhuriyet Mahallesini kapsayan rezerv alan kararı çerçevesinde tapulara SMS ile el konulduğu iddiası gündeme gelmişti. 

Yeni kentsel dönüşümde tapuya şerh konuyor, ödeme bitene kadar kaldırılmıyor! Bakandan son dakika yasa açıklaması! 

Tarla ve orman alanlarındaki inşaatlar isyan ettirdi! Gelecek nesiller kimin umurunda!

Foça'da konutların metrekare fiyatı 70 bin TL'ye çıktı!

2024’te konut piyasasını neler bekliyor?


Geri Dön