12 / 05 / 2024

Hatay'daki tarihi evler restore edildi!

Hatay'daki tarihi evler restore edildi!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Hatay Büyükşehir Belediyesi kentin tarihi dokusuna sahip çıkarak eski Antakya evlerini restore ediyor.




Kent merkezindeki belli mıntıkalarda bulunan avlulu, meyve ağaçlı eski Antakya evlerini özüne uygun olarak yenileyen ve bu yapıları, gastronomi merkezi, butik otel ve belediye lokali olarak kullanan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, bu konudaki çalışmalarını şehrin diğer yöneticileri ile değerlendirdi.


Hatay Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde Hatay Valisi Erdal Ata ve ile birlikte gastronomi merkezi olarak kullanılacak olan binayı inceleyen Başkan Savaş, ziyaretçilerine ev ve devam eden çalışmalar ile ilgili bilgi verdi.

 

Tescilli taşınmazın 2016'da Tarihi Kentler Birliği Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması’nda Süreklilik Ödülü’ne layık görüldüğünü belirten Lütfü Savaş, yapının mimari ve kullanım detaylarındaki özgün yaklaşımlarını tek tek anlattı.

 

Tarihe tanıklık ederek bugüne kadar ayakta kalan evin semavi dinlere ait ibadethanelerin arasında kaldığını, tarih ve mimari meraklılarının yanı sıra din ve kültür turizmi için kente gelen yerli ve yabancı ziyaretlerin yürüyüş güzergâhında olduğunu da sözlerine ekleyen Başkan Savaş, kentin UNESCO tarafından Gastronomi Şehri ilan edilmesiyle birlikte binanın bu kimliğe uygun olarak revize edileceğini ifade etti.


Geri Dön