28 / 04 / 2024

Hatay'daki Ulu Cami restore edildi!

 Hatay'daki Ulu Cami restore edildi!

Memlükler döneminde yaptırılan Ulu Cami, restore edildi. Yaklaşık 1,5 milyon liralık harcamayla yapılan restorasyon çalışmaları kapsamında engelliler için rampa ve kadınların daha rahat ibadetlerini yapabileceği mekanlar yapıldı



Tarihi camiye modern dizayn -

 Hatay'da 6. yüzyılda Memlükler döneminde yaptırılan Ulu Cami restore edildi. 

     Birçok dinden ve inançtan insanların huzur içinde yaşadığı bir kent olarak dikkati çeken Hatay'da, Memlükler döneminden kalan ve kentin en eski camisi olarak bilinen Ulu Cami, yeni görünümüyle kapılarını ibadete açmaya hazırlanıyor. 

     Yaklaşık 6 aydır süren ve 1 milyon 413 bin lira harcamayla restore edilen Ulu Cami, restore çalışmalarının ardından avlusu, minaresi, cami içerisinde bulunan türbeler ve medrese odaları adeta görenleri tarihi bir yolculuğa davet ediyor. 

     Hatay Vakıflar Bölge Müdürlüğünce restoresi üstlenilen camideki taş dokularının üzerindeki boyalar temizlendi. Böylelikle tarihi değeri daha ön plana çıkartılan camideki çalışmalar, günümüz modern ihtiyaçlarına da cevap verebilir hale getirildi. 

     Bu kapsamda engelli vatandaşların merpenleri kullanmasının zor olacağını dikkate alınarak, üç kapısı bulunan caminin giriş ve çıkışlarına engelliler için rampalar yapıldı. 

     Daha önce erkeklerle kadınların aynı mekanda ibadet etmesine ''perdeyle'' çözüm bulunduğu camide, kadınlar için taştan tarihi görünümlü ayrı bir mescit yapıldı. 

     Ayrıca camide bulunan aşevi, sağlamlaştırılarak, aşevi önünde ibadete gelen vatandaşlar için dinlenme bölümleri oluşturuldu. 

     Aydınlatma sistemleri de yenilenen caminin, bu ay içerisinde yenilenen yüzüyle ibadete açılacağı bildirildi. 

     AA


Geri Dön