28 / 04 / 2024

Hatay'daki yatırım fırsatları Cannes'da anlatılacak!

Hatay'daki yatırım fırsatları Cannes'da anlatılacak!

Yatırımcı çekmek için Fransa'daki MIPIM Gayrimenkul fuarına katılacaklarını belirten Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, "Biz Suriye değiliz, Hatay'ız. Bölgede kriz yaşandığı için yatırım maliyetlerindeki düşüş yüzde 50'yi bulabilir" dedi.



Mülteciler ve Suriye'deki çatışmalı ortama yakınlığıyla sıkıntılı bir dönem geçiren Hatay, yatırımcı çekmek için bu yıl 15-18 Mart tarihlerinde Fransa'nın Cannes kentinde düzenlenecek MIPIM Gayrimenkul Fuarı'nı fırsat olarak görüyor. Hatay Büyükşehir Belediyesi, Hatay'daki iş fırsatlarını Cannes'da yatırımcılara anlatacak. Son 5 yıldır bölgede yaşanan kriz nedeniyle yatırım maliyetlerinin bir hayli düştüğüne dikkat çeken Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, "Biz Suriye değiliz, Hatay'ız, tüm ilçelerimizde farklı fonksiyonlarda gayrimenkul yatırım fırsatları var demek için gidiyoruz. Yatırımcı kriz ortamlarını sever. Gerçek yatırımcı kriz dönemlerinde yatırım yapar ki maliyetleri düşsün. Belki de şehrimizde yüzde 50'ye yakın maliyet avantajını yakalayabilecekler.  Biz bu avantajı kullanmak istiyoruz. Krizi fırsata çevireceğiz" dedi. 


80 ARAZİ TALEBİNİN 2'SİNDEN SONUÇ ÇIKTI 


Yatırımlarda birçok engelle karşılaştıklarına değinen Savaş, "Projelerimizde gecikmeler oluyor. Biraz bürokrasiye takılıyoruz. Örneğin bir Hazine arazisi için talepte bulunuyoruz. Aylarca bekliyoruz ama cevap bile vermiyorlar. Biz de belediyenin parası ile arazi alıp, projeler gerçekleştiriyoruz. Daha şu anda 80'e yakın Hazine arazisi talebimize cevap bekliyoruz. Bu zamana kadar 2 yer için olumlu dönüş aldık. 

Bıraksalar potansiyelimizi gerçekleştireceğiz" dedi. 


ARKEOPARK PROJESİNİ TANITACAK 


Savaş, MIPIM'e katılacakları projeleri şöyle anlattı: "Dörtyol'da, 150 milyon doları bulan otel ve alışveriş merkezi bulunduran bir projemiz var. Her ikisi için de yabancı yatırımcı talebi şimdiden oluştu. Antakya merkezinde bir teleferik projemiz var. Alt istasyonunda dünyada eşine az rastlanır bir mozaik bulundu. Projeyi bir arkeopark haline getirdik. Hilton'un 5 yıldızlı otel yatırımı devam ediyor. Onun da altında tarihi eser çıktı. Orası da müze olacak. Hem teleferik yatırımını, hem alt istasyondaki arkeopark yatırımını Cannes'da konuşacağız." 



Habertürk




Haber Cumhuriyet Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Suriye savaşından en çok etkilenen şehirlerden biri olan Hatay, kentsel dönüşüm ve yatırım projelerini 15-18 Martta Mipim fuarında tanıtacak.


Suriye savaşından en çok etkilenen şehirlerden biri kuşkusuz Hatay. Savaş öncesinde şehrin 360 bin turist ağırladığını söyleyen Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, şehre yatırımcıları çağırmak için kolları sıvadı. İlk olarak dünyanın en büyük gayrimenkul fuarlarından olan Mipim'e katılarak hem projeler tanıtacak hem de şehrin deniz, yayla, termal ve tarihi-kültürel turizmini canlandırmaya çalışacak. 


Dört yeni proje 


Lütfü Savaş Cannes'da tanıtılacak projelerle ilgili, "Dörtyol ilçemizde, toplamı 150 milyon doları bulan otel ve alışveriş merkezi bulunduran bir projemiz var. Her ikisi için de yabancı yatırımcı talebi şimdiden oluştu. Antakya merkezinde Haraparası kentsel dönüşüm alanımız var. Toplam yatırım bedeli 180 milyon doları aşan; eski hal ve eski otogarı da içine alan. Burası için de talepte bulunan yatırım grupları var. Antakya merkezinde bir teleferik projemiz var. Alt istasyonunda dünyada eşine az rastlanır bir mozaik bulundu. Projeyi bir arkeopark haline getirdik. Hem teleferik yatırımını, hem alt istasyonda yapacağımız arkeopark yatırımını Cannes'da konuşacağız. Belediyemizce finanse edilecek bu proje, şehrin turizmine katkı sağlayacak bir altyapı yatırımı... Aynı çalışmaları lojistik projeleri için de yapacağız" diye konuştu. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı özellikle Suriye savaşı için de "Suriye'deki kriz, insani bir kriz. Savaş, ebediyen devam edecek değil. Tüm dünyaya, 'biz Suriye değiliz, Hatay'ız, tüm ilçelerimizde farklı fonksiyonlarda gayrimenkul yatırım fırsatları var' demek için gidiyoruz. Yerli-yabancı tüm yatırımcılara, uzun vadeli düşünmelerini, Hatay'daki fırsatları yakalamalarını tavsiye edeceğiz. Şartların bizim için en zor olduğu bir zaman diliminde, Türkiye'nin ticari ve sınai hayatında biz de varız, yatırım ortamında biz de bir oyuncuyuz demeye gidiyoruz" dedi. 


Yatırım için doğru zaman


Doç. Dr. Lütfü Savaş, bu sorunun biteceğini düşündüklerini, Ortadoğu'nun artık 5 yıldır yorulduğunu, harcama ve yatırım enerjisinin de yükseleceğini de ekledi. Bu enerji yükseldiğinde de Hatay'ın Ortadoğu'ya açılan kapı olacağından emin olduklarını belirtti. Başkan aynca krizlerin önemli fırsatlar yarattığını söyleyerek, şu anda Hatay'da yatırım için en doğru zaman olduğunun da altını çizdi. 



Cumhuriyet


Geri Dön