15 / 05 / 2024

Hatay'ı hayata döndürecek proje için düğmeye basıldı! Tam 5 bin konut...

Hatay'ı hayata döndürecek proje için düğmeye basıldı! Tam 5 bin konut...

Türkiye Tasarım Vakfı, Kahramanmaraş depremlerinin vurduğu Hatay'ı yeniden ayağa kaldırmak için toplamda 50 hektarlık alanda 5 bin konutun tasarımını yapacak. 



Türkiye Tasarım Vakfı (TTV), Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Kültür ve Turizm Bakanlığı ile gerçekleştirilen protokoller kapsamında, Hatay kent merkezlerinin ihyası için ihtiyaç duyulan tasarım ve planlama süreçleri de resmen tamamlandı. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre Türkiye Tasarım Vakfı tarafından yürütülen “Hatay’ın Yeniden Canlandırılması” projesi, 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan depremlerinden en çok etkilenen illerin başında gelen Hatay’ın tarihi ve yeni kent merkezinin yeniden hayat bulması, kültürel mirasının ve kent kimliğinin korunmasını hedefliyor.

Hatay ı hayata döndürecek proje için düğmeye basıldı! Tam 5 bin konut...

5 BİN KONUTUN TASARIMI YAPILACAK

Yeni Şafak'tan Mehmet Ali Parto imzalı habere göre Antakya'da gerçekleştirilen tanıtım programında önemli açıklamalar yapan Türkiye Tasarım Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Furkan Demirci, proje ile ilgili olarak şunları söyledi: “Hatay şehrinin gelecek nesiller için dayanıklı, sürdürülebilir ve yaşanabilir olmasını sağlayacak bir vizyon oluşturmayı ve toplamda 50 hektarlık alanda yaklaşık olarak 5 bin konutun tasarımını gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Hayata geçirdiğimiz bu tasarımlar, Hatay'ın yeniden inşa edilmesine, konutlarını kaybedenlerin yeniden yerleştirilmesine ve bölgenin mirasını koruyan yeni bir çevre oluşturulmasına imkan sağlayacak."

Türkiye Tasarım Vakfı Mütevelli Heyet Üyesi Mehmet Kalyoncu da açıklamasında böylesine büyük bir yıkımın ardından ülkemizdeki kentleşmenin  gidişatına yeni bir yön verebileceklerine inandıklarını dile getirdi.

MEGA KENT İSTANBUL İÇİN DE GÖREVE HAZIRIZ


Türkiye Tasarım Vakfı Mütevelli Heyet Üyesi Mehmet Kalyoncu konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Tıpkı Asi gibi. Asi de bu topraklarda alışılagelmişten farklı biçimde nasıl ters akıyorsa bizler de şehircilik adına bir şeyleri farklı şekilde yapmak istedik. Mimarlık ve şehir planlama camiasını kapsamak ve birleştirmek istedik". Söz konusu projenin depremden etkilenen diğer kentler ve başta mega kent İstanbul olmak üzere deprem riski taşıyan iller için de bir rehber niteliği taşıdığını kaydeden Mehmet Kalyoncu, "Unutmamalıyız ki mega kent İstanbul’un böyle bir deprem geçirmeden bir plana ihtiyacı var. Vakfımız bunun için de göreve hazırdır” dedi.


157 BİN METREKARE YEŞİL ALAN

Antakya Kent Merkezi toplamda50 hektarlık alanda 5 bin konut ve 2 bin ticari bağımsız bölüm kapsıyor. Açıklanan rakamlara göre Defne 624 konut ve 171 ticari bağımsız bölümden, İskenderun 115 konut ve 19 ticari bağımsız bölüm,  Samandağ da 129 konut ve 142 ticari bağımsız bölüm, Kırıkhan 421 konut ve 182 ticari bağımsız bölümden meydana geliyor. Ayrıca, Hatay'ın yeşil dokusunu geliştirmek için  pilot projede deprem öncesi 56 bin 274 metrekare şeklinde olan yeşil alan miktarı da 157 bin 820 metrekareye yükseltildi ve yaklaşık olarak 3 katına çıkarıldı.

 

CHP'li milletvekili Asu Kaya'dan rezerv alan tepkisi: 10 bin TL emekli maaşıyla yeni yapılacak evler nasıl alınacak?

Arsa yatırımcıları dikkat! 2 şehirdeki 13 arsa satışa çıkıyor!

Borsa yatırımcısının en çok yatırım yaptığı hisseler belli oldu! İşte yatırımcılar en çok bu hisseleri beğeniyor


Geri Dön