Genel

Hatemoğlu, çin ’e 50 mağazayla birden girecek!

Bundan sonraki hedeflerinin çin ’de mağazalaşmak olduğunu söyleyen Hatemoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Saykı, “çin pazarı için yeni bir üretim altyapısı gerekecek. Üretimi orada tesisimizde yapmak istiyoruz ” dedi

Yurtdışında Hollanda ve Almanya 'da mağazaları bulunduğunu söyleyen Hatemoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Hatem Saykı, bundan sonraki ilk hedeflerinin çin 'de mağazalaşmak olduğunu belirtti.

2013 'te şžangay ve Pekin gibi çin 'in önemli şehirlerinde 40-50 mağaza açmayı planladıklarını kaydeden Saykı, “Bunun için altyapı çalışmalarımız ve araştırmalarımız devam ediyor. çin pazarı için yeni bir üretim altyapısı gerekecek. Üretimi orada kendi tesisimizde yapmak istiyoruz ” dedi.

2024 'ün Hatemoğlu 'nun kuruluşunun 100. yılı olduğunu belirten Saykı, şöyle devam etti: “2024 sonunda 1000 mağazaya ulaşmayı hedefliyoruz. Bunun 350 tanesini yurtiçi, 650 tanesini de yurtdışı mağazası olarak planlıyoruz. O tarihte yaklaşık 50 ülkede faaliyet göstereceğiz. Modanın kalbinin attığı her şehirde olmayı amaçlıyoruz. Bu 14 bin kişiyi istihdam etmek anlamına geliyor. Aynı zamanda da 2.5 milyar dolarlık bir ticari hacme ulaşmış olacağız. ”

Halka açılma planı var

şžu anda markalarına ortaklık için talepler geldiğini söyleyen Saykı, ancak 2015 yılından sonra ciddi bir ortaklık veya halka açılmayı planladıklarını belirtti.

2014 yılında Hatemoğlu olarak 100 mağazayı geçmeyi hedeflediklerini anlatan Saykı, “şžu anda 45 mağazamız var. Yıl sonunda 55 mağazaya ulaşmayı planlıyoruz. Geçen yılki ciromuz 46.5 milyon dolar. Bu yıl hedef ciromuz ise 63 milyon dolar ” dedi.
Yeni mağazaları için ağırlıklı olarak alışveriş merkezlerini tercih ettiklerini ifade eden Saykı, “Açılan alışveriş merkezleri mağazalaşmaya olumlu yönde katkı sağladı. Bu nedenle Perakendeciliğin Türkiye 'de, dünyadan daha hızlı bir oranda büyüyeceği inancındayım ” diye konuştu.
 
Gençler için h-teen markasını yarattı

Hatemoğlu markasının temelinin 1924 'te dedesi Mustafa Saykı tarafından Kayseri 'de atıldığını hatırlatan Hatem Saykı, “şžu anda çatımız altında Hatemoğlu, Hatem Saykı, HTML ve Hatemoğlu markalarının yanı sıra en yeni ve en genç markamız h-teen var ” diye konuştu. h-teen ile gençleri hedeflediklerini belirten Saykı, “Bu koleksiyonu gençlerin mezuniyeti ve özel günleri için hazırladık. Koleksiyonumuzda 36-44 arası bedende smokinler, takım elbiseler, özel   gömlekler ve aksesuarlar var ” dedi.
Milliyet/Eylem TÜRK