19 / 05 / 2024

Hattat, Çerkezköy tesisini büyütüyor!

Hattat, Çerkezköy tesisini büyütüyor!

Otomotiv, havacılık ve savunma sanayilerine üretim yapan Hema Endüstri, Credit Suisse ile 250 milyon euroya kadar sendikasyon kredisi anlaşması imzaladı.



Hema Endüstri’ye beş yıl vadeli olarak sağlanan sendikasyon kredisi, ileride 250 milyon euroya kadar çıkarılma opsiyonuyla birlikte 235 milyon euro olarak sağlandı. 15 milyon euroluk kısım ihtiyaç halinde kullanılacak. Sendikasyon kredisinin imza töreninde konuşan Hema Endüstri Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Hattat, kredinin yerli bankalara göre çok daha düşük bir borçlanma maliyeti ile gerçekleştiğini kaydetti. Kredi, Hema Endüstri’nin Çerkezköy’deki fabrikalarının modernizasyonu ve büyütülmesi için kullanılacak. Ayrıca, mevcut borç yapısının, tek çatı altında daha optimal bir yapı haline getirilmesi için kullanılacak.


Enerji projesine  kredi bakıyor


İbrahim Hattat, Hattat Holding ile Credit Suisse arasında enerji projelerinin finansmanı ile ilgili de öngörüşmelere başlandığını belirterek “Tabii ki başka finans kuruluşları ile de görüşüyoruz.  Enerji projelerimizin yatırım bedeli 4 milyar doların üzerinde. Bunların bir kısmının finansmanı için görüşüyoruz” dedi.


Vatan


Geri Dön