Konut

Hattat, Diamond of İstanbul projesi için harekete geçti!

Hattat Holding, inşaatı tamamlanamayan Diamond of İstanbul projesini revize ederek, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na yeniden başvuruda bulundu. Projenin inşaatı 2003 yılında başlamıştı...


Mehmet Hattat' ait arazi üzerinde yükselen Diamond of İstanbul projesinin inşaatına 2003 yılında başlanmıştı. Maslak'ta yer alan olaylı proje Diamond of İstanbul'un inşaatı teknik sıkıntılar sebebiyle yargıya taşınınca, projede inşaat çalışmalarına ara verilmişti. 


Hattat Holding, Diamond of İstanbul projesini revize ederek, 28 Aralık 2015 Pazartesi günü, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na yeniden başvuruda bulundu. Hattat Holding iştiraki Hema Endüstrisi tarafından yapılan Diamond of İstanbul projesi 11 bin 30 metrekare tapulu alana sahip. 


Diamond of İstanbul projesinde 380 odalı otel, 90 adet rezidans, AVM, 578 adet ofis ve 1.400 araç kapasiteli otopark yapılması planlanıyor. 3 bloktan oluşan Diamond of İstanbul projesinde AVM alanı 57 bin 90 metrekare, otopark alanı 40 bin metrekare olarak belirlendi.


"İstanbul'un Eyfel'ini yapıyoruz"

2003 yılında "İstanbul'un Eyfel'ini yapıyoruz" diyen Mehmet Hattat'ın, Diamond of İstanbul projesi  53 katlı 270 metre yüksekliğinde planlandı. Diamond of İstanbul projesinin toplam inşaat alanı 194 bin 908 metrekare olacak.


2019'da açılacak

Diamond of İstanbul Maslak projesinde 90 adet rezidans dairenin tamamı 1+1 olarak tasarlandı. 2016 yılının ilk çeyreğinde ruhsat bekleyen Hattat Holding, Diamond of İstanbul projesinin 2019 yılının ilk yarısında hizmete açılmasını planlıyor.


Diamond of İstanbul'da inşaat süreci

Diamond of Istanbul projesinin inşaatı ilk olarak 2003 yılında başladı. Hafriyat alımı işlemleri yaklaşık 3 yıl süren proje, ilk başta “Ticaret ve İş Merkezi Projesi” olarak planlanmıştı. Arazi düzenleme işlemleri tamamlanarak, kaba inşaat işlemlerine başlandı. Proje ile ilgili olarak Çevre ve Şehircilik Müdürlüğünden 18 Mart 2005 tarih ve 1316 sayılı Çed Kapsam Dışı Görüşü alınmıştı.


2008 yılında Çevre ve Şehircilik Müdürlüğüne yapılan başvuru ile, İl Müdürlüğünden 20 Ocak 2009 tarih ve 652 sayılı yazı ile söz konusu Çed Görüşünün geçerliliğinin devam ettiğine dair görüş alındı. Tekniksıkıntılar nedeniyle inşaat işlemlerine 2009 yılının Ocak ayından itibaren ara verildi. 



Gülcihan YELKENCİ/Emlakkulisi.com



Haber Vatan'da şu şekilde yer aldı;


Hattat Holding, 2003 yılında başlattığı Maslak’taki inşaatı tamamlanamayan Diamond of İstanbul projesini revize ederek, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na yeniden başvuruda bulundu.


İlk etapta ticaret ve iş merkezi olarak planlanan projenin yapımına teknik nedenlerden dolayı 2009’da ara verilmişti. Bakanlık tarafından ÇED süreci başlatılan Diamond Of İstanbul projesi 12 yılık aradan sonra yeniden başlayacak. 2003 yılında yapımına başlanan projenin ise 2019 yılında tamamlanması planlanıyor.Hattat Holding iştiraki Hema Endüstrisi tarafından 85 milyon TL yatırımla hayata geçirilen Diamond of İstanbul projesi 11 bin 30 metrekare tapulu alana sahip. Bu alana toplam 194 bin 908 metrekare inşaat yapılacak. Projede 380 odalı otel, 90 adet rezidans, AVM, 578 adet ofis ve 1.400 araç kapasiteli otopark yapılması planlanıyor.

 

İmar planları değişmişti

 Hattat Holding tarafından Maslak’ta yapımı devam eden Diamond Of İstanbul adlı gökdelen İBB ile yaşanan anlaşmazlıklar nedeni ile uzun süre aksamış ve imar planları 2 kez değişmişti.


Vatan 




Haber Cumhuriyet Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



İBB’ye 11 arsa bağışlayan Mehmet Hattat yeni projesine Bakanlıktan onay aldı. Hattat ve İBB arasındaki ‘şüpheli protokol’ İBB Meclisi’nde gündemine geldi.



İstanbul, Büyükçekmece’de İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) 11 arsa bağışlayan Mehmet Hattat, aynı ilçede daha önce faaliyete geçiremediği dev projeye Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından bir haftada onay aldı. Mehmet Hattat’ın Maslak’ta yarım kalan projesi için İBB ile yaptığı “şüpheli protokol” de Belediye Meclis gündemine geldi. CHP’li Hüseyin Sağ ‘Bu şaibeyi ortadan kaldıracak mısınız’ diye sorunca, AKP Grup başkanvekili Temel Başaran “Hukuki süreçle ispatlanması gereken ciddi iddialar. Önerge verilsin, araştırılsın” yanıtı verdi.


‘Başkanın arka bahçesi’


Cumhuriyet geçen 10 Nisan’da Hattat Holding’in İstanbul, Maslak’ta yarım kalan “Diamond of İstanbul” projesi için İBB ile holdingin Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Hattat arasında imzalanan protokolü “Başkanın arka bahçesi” başlığıyla kamuoyuna duyurmuştu. Protokol kapsamında İBB’ye 18 arsa bağışlanmış, bu arsalar arasında yer alan 3 arsanın konumu ise dikkat çekmişti. Bu 3 arsa İBB Başkanı Kadir Topbaş’ın Büyükçekmece Güzelce’deki villalarına komşuydu.


Topbaş’a soruldu


İBB Meclisi’nin dünkü oturumunda gündemdışı söz alan CHP’li Meclis Üyesi Hüseyin Sağ süreci anımsatarak, “Bir işadamı başkanı olduğunuz belediyeye avan proje onaylatacak ve onaylatırken kaçak yapısını yasal hale gelecek. Bağışladığı arsalar da başkanın villasının etrafında olacak. Ben olsam kabul etmem. Sayın Topbaş protokolü tek taraflı fes edecek misiniz? Bu şaibeyi ortadan kaldıracak mısınız? Avan proje İBB tarafından onaylandı iptal edecek misiniz? Ben o dönem Hattat’ın anlattıklarını belediyede sordum. Şimdi tekrar soruyorum” dedi. AKP Grup Başkanvekili Temel Başaran ise “Önerge verilsin, araştırılsın” diye konuştu. Sağ bugün İBB Meclisi’ne önerge verecek.


Pearl of İstanbul’a bir haftada onay


Büyükçekmece’de İBB’ye 11 arsa bağışlayan Hema Endüstri A.Ş’nin sahibi Mehmet Hattat aynı ilçedeki projesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na 5 Nisan’da başvurmuştu. Yarım kalan projesinden de büyük olan Pearl of İstanbul projesi kapsamında bin 730 adet rezidans ve 390 oda kapasiteli otel planlanıyor. Proje için bakanlıktan onay önceki gün çıktı.




Cumhuriyet