06 / 05 / 2024

Hava durumu tersine dönüyor! Meteoroloji'den endişelendiren açıklama: Bu illerde yaşayana hafta sonu zehir olacak!

Hava durumu tersine dönüyor! Meteoroloji'den endişelendiren açıklama: Bu illerde yaşayana hafta sonu zehir olacak!

Ekolojik dengenin bozulması ile hava şartları da sürekli olarak değişkenlik gösteriyor. Ocak ayını bitirmek üzer olduğumuz şu günler de İstanbullular metropol şehre ne zaman kar yağacak sorusunu merak ediyorlar. İşte haberin detayları…



Uzmanlar İstanbul için korkutan uyarıyı duyurdular. Uzmanların yapmış olduğu uyarı sonrasında İstanbul’a kar yağışının ne zaman olacağı belli oldu…

Hava durumu tersine dönüyor! Meteoroloji den endişelendiren açıklama: Bu illerde yaşayana hafta sonu zehir olacak!

HAVA DURUMU: METEOROLOJİ UZMANI KORKUTAN AÇIKLAMAYI YAPTI! İSTANBULDA YAŞAYANLAR DİKKAT! HAFTA SONU GELİYOR...

Vatandaşlar İstanbul da kar yağacak mı, merak ediyor ve araştırıyorlarken, uzmanlardan korkutucu uyarılar gelmeye devam ediyor. İstanbul'a kar ne zaman yağar? Ne zaman kar yağacak?

İSTANBUL'A KAR NE ZAMAN YAĞACAK?

İstanbul'a kar ne zaman yağacak? Bazı uzmanlar sorusunu tarihlendirirken, bazıları da İstanbul'a yakın zamanda kar yağmayacağı görüşünü paylaşıyor.

SON DAKİKA HAVA DURUMU TAHMİNLERİ

Meteorologların tahminlerine göre İstanbul'da yakın bir zamanda yağışı beklenmiyor.

Düzensiz yaz yağmurlarından sonra, sonbahar ve kış yağışları şimdiye kadar uzun vadeli ortalamaların çok altında kaldı. İstanbul barajlarındaki su oranı son on yılın en düşük seviyelerine indi.

Orta Akdeniz ve Balkanlar'dan gelen hava dalgaları Türkiye'ye ulaşırken, ocak sonu ve Şubat başında yağışlarda önemli bir artış bekleniyor.

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Deniz Demirhan ve Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Meteoroloji Laboratuvarı Başkanı ve Meteoroloji Mühendisi Adil Tek, son meteorolojik gelişmeleri AA muhabirine değerlendirdi.

KUVETLİ YAĞMUR GELİYOR

Demirhan, Cuma gününden itibaren batı ve kuzey Trakya'da yağışların başladığını, İstanbul'da sıcaklıkta önemli bir düşüş görülmese de yağışların yağmur şeklinde geleceğini anlattı.

Ege Denizi'nin orta ve güney kesimleri ile Akdeniz'in batı kesimlerinde şiddetli yağışların yıldırıma yol açabileceğini anlatan Demirhan, vatandaşları sel ve yıldırım gibi olumsuz etkenlere karşı önlem almaları konusunda uyardı.

Demirhan, Cumartesi gününden itibaren İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Anadolu bölgesi ve Akdeniz'in bazı kesimlerinde kar yağışı beklendiğini, batı ve kuzey Trakya'da ise yağmur ve sulu kar yağışının beklendiğini söyledi.

Avrupa'nın alt tabakalarının merkezinin Orta Akdeniz'den Türkiye'ye doğru kaydığını kaydeden Demirhan, perşembe gecesi bu merkezin öncelikle Trakya'yı etkileyeceğini ve Cumartesi günü etkisini artıracağına işaret etti.

İstanbul için hava durumunu da bildiren Demirhan, "Sıcaklıklarda perşembe günü bir düşüş var. İstanbul'da cuma akşamı başlayan ve gece kuvvetlenen bir kuvvetli yağmur görülüyor. Bu su baskınlarına, sele sebebiyet verebilir. Cumartesi günü öğleden sonraya kadar kuvvetli yağış devam edecek. Sıcaklıklar da 4-5 dereceler seviyesine kadar inebilir. Ardından sıcaklığın yeniden 10 dereceler civarına kadar artmasını bekliyoruz." Dedi..

Demirhan, Ankara'da Cuma gününden itibaren sıcaklıkların düşeceğini ve yağışların daha çok yağış olarak görüleceğini söyledi. Demirhan, pazartesi günü yağmur ve düşük sıcaklıkların devam edeceğini kaydetti.


Geri Dön