Genel

Havalimanı metrosu ücretsiz mi? Havalimanı metrosu durakları belli oldu mu?

Havalimanı metrosuna dair vatandaşlar sorular sormaya başladı. Ülkenin en hızlı metrosunun kullanılacağı hattın açılışı 22 Ocak 2023 Pazar günü yapıldı. İşte bu konuda merak edilenler!Peki “Havalimanı metrosu ücretsiz mi? Havalimanı metrosu durakları belli oldu mu?” İşte detaylar… 

Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metrosu Açılış Töreni’nde açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kağıthane İstasyonu'ndan başlayıp İstanbul Havalimanı'na kadar uzanan 8 istasyonlu metro hattına dair müjdeli haberi verdi. Peki “Havalimanı metrosu ücretsiz mi? Havalimanı metrosu durakları belli oldu mu?” İşte detaylar…

 

HAVALİMANI METROSU ÜCRETSİZ Mİ?

İstanbul Havalimanı ile Kağıthane arasında hizmet verecek metro hattı geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile açıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, metro hattının bir ay boyunca ücretsiz olacağını açıkladı.

Kağıthane’den havalimanına gidiş süresi olacak şekilde 24 dakika olarak belirlenen hatta sekiz durak yer alıyor. Açılış töreni öncesinde A Haber yayınında konuşma yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, havalimanı metro hattının Mecidiyeköy ile Mahmutbey metrosu ile entegre olacağını açıkladı.

Ankara-İstanbul yüksek hızlı treninin, Gebze’den ayrılan kısmının Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nden geçerek İstanbul Havalimanı’na da entegre edileceğini vurgulayan Bakan Karaismailoğlu yeni hatla birlikte havalimanına ulaşımın Esenler’den 45 dakika, Taksim’den ise 35 dakika olacağını belirtti. Bakan ayrıca 20 Ocak’ta metro hattında yaptığı konuşmada Taksim – havalimanı süresinin 41 dakika olduğunu ifade etti.

Hattın ilk olarak Mahmutbey metrosu ile Kâğıthane’de bağlı olduğunu söyleyen Karaismailoğlu, “Yaklaşık olarak 4 ay sonra bu hattı metrobüs ve Hacıosman-Yenikapı Metrosu Zincirlikuyu İstasyonları ile entegre haline getireceğiz. Yaklaşık 3,5 kilometrelik bir etabı daha sonlanarak, 34 kilometre olan hattımızı 37,5 kilometreye çıkaracağız” diye konuştu. Bakanlık tarafından da Kağıthane-Havalimanı yol güzergahının ülkemizin en hızlı metro hattı olacağı duyuruldu. Metro hattının ilk seferi bugün saat 06.00'da yapıldı. Hatta seferler 20 dakikada bir yapılacak.

Bir ay süre ile ücretsiz olarak kullanılacak olan İstanbul Havalimanı metrosunun ücreti, metrobüs ücreti ile aynı olacak. Kısa mesafe 9,90 TL, havalimanı da 12 TL olacak.

HAVALİMANI METRO DURAKLARI!

Hatta bulunan duraklar şu şekilde açıklandı;

Havalimanı-3

Havalimanı-1

Havalimanı-2

İhsaniye

Göktürk

Kemerburgaz

Hasdal

Kağıthane

Gayrettepe de dört ay sonra hizmete açılacağı belirtildi.

Kamuda iş arayanlara duyurulur! Milli Eğitim Bakanlığı personel alacak! Başvuruları sakın kaçırmayın!

ING doğalgaz faturalarına da el attı! ING ve İGDAŞ el ele…