Otomobil

Hayaller rafa kaldırıldı! 2. el arabalara satış yasağı mı geldi?

Arabalara yönelik satış yasağı gündemde yer alıyor. Peki 2. el arabalara satış yasağı mı geldi? İşte detaylar!Yaşanan bu sıkıntıların önüne geçmek için devlet harekete geçti

Otomobil fiyatlarında yaşanan artış nedeni ile bir araba sahibi olmayı isteyenlerin bu arzusu hayal oldu. Yaşanan bu sıkıntıların önüne geçmek için devlet harekete geçti.

İşte araç sahiplerini ilgilendiren gelişme ve 2. el arabalara satış yasağı mı geldi? sorusunun ayrıntıları…

2. EL ARABALARA SATIŞ YASAĞI MI GELDİ?

Otomobil fiyatlarının artış göstermesinden bazı istekler rafa kaldırıldı. Yükselen araç fiyatlarından sonra ne yazık ki artık Türkiye’de ne ikinci el araba ne de sıfır araba almak mümkün. Yaşanan sıkıntıların ve fiyat artışların önüne geçmek için devlet bu konuda atağa geçti. Artık piyasaya galericilerin yön vermesinin önüne geçilecek.

SIFIR KM ARAÇ EN DÜŞÜK 331 BİN TL

Sıfır kilometre araç almak isteyen kişiler satış sayfalarında yaptıkları incelemelerde bir hayli uçuk rakamlarla karşılaşıyor. Enflasyonun yanında doların da giderek artması ve koronavirüs nedeni ile yaşanan çip krizinden dolayı fiyatlar aldı yükseldikçe yükseldi. Bunun üzerine devlet bu gidişata bir son vermek için harekete geçti.

BAKAN AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Bu konu üzerine Ticaret Bakanı Mehmet Muş geçtiğimiz günlerde bir açıklama yapmıştı. Bakan Muş, açıklamasında vatandaşları bir nebze olsa da rahatlattı. 2. El ve sıfır araç alım satımında planlamanın yapıldığını söyledi. Buna göre araçlar belirli bir km yapılmadan satılmayacağı ve buna kısıtlama geleceğini açıklandı.

BELİRLİ BİR SÜRE SATILAMAYACAK

Sıfır araç alanlara da yeni bir haber geldi. Buna göre yapılan düzenleme ile birlikte sıfır km araçlarını aldıktan sonra satmak isteyenler en az 6 ay beklemek zorunda kalacak. Ya da aracın en az 5 bin km kullanılmış olması gerekecek. Bu kurallara uymadan satım yapanlara ise ciddi miktarlarda cezaların kesileceği düşünülüyor.

PİYASADAKİ EN UCUZ SIFIR KM ARAÇLAR HANGİLERİDİR?

Kira davalarına yeni şart geldi! O olmadan artık davalar görülmeyecek!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan kesin talimat: Fiyatları indirin!

Ekmekten sonra simide de mi zam geldi? İşte detaylar!