05 / 05 / 2024

Haydar Özkan 2. Uluslararası Yeşil Binalar Zirvesi’nde konuştu!

 Haydar Özkan 2. Uluslararası Yeşil Binalar Zirvesi’nde konuştu!

Haydar Özkan “21. yüzyılın şehirleri ve toplumlarında bireyin yaşam kalitesini içinde bulunduğu bina, işyeri, mahalle, semt ve kentin genel kalitesine zarar vermeden artırmak hepimizin paylaştığı bir hedef olmalı” dedi.




Swissotel’de düzenlenen 2. Uluslararası Yeşil Binalar Zirvesi’nde “21. Yüzyılın Şehirleri ve Toplumları” konulu konferansın konuşmacılarından olan Viatrans İcra Kurulu Başkanı Haydar Özkan yaptığı değerlendirmede, “21. yüzyılın şehirleri ve toplumlarında bireyin yaşam kalitesini içinde bulunduğu bina, işyeri, mahalle, semt ve kentin genel kalitesine zarar vermeden artırmak hepimizin paylaştığı bir hedef olmalı. Biz Viatrans olarak Yeşil Bina konusunda dünyanın en önemli sertifikalarından Alman Sürdürülebilir Bina Sistemi Sertifikası DGNB’yi Türkiye’de almaya hak kazanan ilk proje olduk. DGNB Sertifikası, dünyanın sayılı projelerine, doğaya ve sürdürülebilir kalkınmaya gösterdikleri özen nedeniyle gayrimenkul projelerine veriliyor. Sertifika ile çevreye ve sürdürülebilir kalkınmaya duyarlılık politikası ile 100 yıllık tarihi bir bahçeye yeniden yaşam imkanı sunuyoruz” dedi.


İstanbul’un merkezinde bir çınar korusu kurmayı hedeflediklerini belirten Haydar Özkan “İstanbul’un yeni moda, kültür ve sanat merkezi olarak değerlendireceğimiz projede gerçekleştirdiğimiz ağaç dikim İsviçreli Viatrans’ın doğaya ve yeşile olan hassasiyetinin en güzel göstergedir. Türkiye’deki ilk gayrimenkul girişimini gerçekleştiren ve doğayı korumayı prensip edinen Viatrans’ı bu işlem aracılığı ile dünyada iş yapan bir amiral gemisi olmasını hedefledik” dedi. 


DGG International ile ağaçların dikilmesi ve bahçede bulunan asırlık ağaçların bakımı için 4 yıllık bir anlaşma imzalayan Viatrans; İstanbul’un yeni kültür, sanat ve moda merkezinde oluşturulacak çınar korusunun temellerini mevcut 41 adet çınar ağacının yanına diktiğiAvrupa’dan getirdiği 18 adet çınar ağacı ile attı. 



Geri Dön