28 / 04 / 2024

Haydarhane Camii yeniden inşa edilecek!

Haydarhane Camii yeniden inşa edilecek!

Fatih Sultan Mehmet’in alemdarlarından Ali Haydar Dede tarafından Sultan II. Bayezid Han devrinde, mescit olarak inşa ettirilen, günümüzde sadece temel kalıntıları bulunan Haydarhane Camii yeniden inşa edilecek. 



Fatih Sultan Mehmet’in alemdarlarından Ali Haydar Dede’nin 1500’lü yılların başında yaptırdığı, günümüzde sadece temel kalıntıları bulunan Haydarhane Camii, yeniden inşa edilecek. 

Gazete Habertürk'ten Mehmet Demirkaya'nın haberine göre Fatih Horhor Yokuşu’nun başında, ilahiyat fakültesinin arkasında yer alan ve uzun zamandır boş durumdaki araziye yapılacak olan Haydarhane Camii’nin restorasyonu ihalesi yapılacak. 

Haydarhane Camii’nin restorasyon çalışmaları İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek. İBB'nin “Haydarhane Camii, Tekke ve Haziresi Restorasyon İnşaatı” için açtığı ihale tarihi 12 Temmuz 2018 olarak belirlendi. 

Haydarhane Camii, Fatih Sultan Mehmet’in alemdarlarından Ali Haydar Dede (Haydari Şeyh Ali Dede) tarafından Sultan II. Bayezid Han devrinde, mescit olarak inşa ettirildi.


Geri Dön