27 / 04 / 2024

Haydarpaşa Garı yangından üç yıl sonra restore edilecek!

Haydarpaşa Garı yangından üç yıl sonra restore edilecek!

Haydarpaşa Garı yangından üç yıl sonra restore edilecek. Garın restorasyon çalışmaları için Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) 28 Ocak'ta ihaleye çıkacaktı ancak ihale 25 Şubat'a ertelendi...



Haydarpaşa Garı yangından üç yıl sonra restore edilecek. Garın restorasyon çalışmaları için Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) 28 Ocak'ta ihaleye çıkacaktı ancak ihale 25 Şubat'a ertelendi. TCDD'den edinilen bilgiye göre erteleme zorunlu sebeplerden dolayı gerçekleşti. 



1,5 YIL SÜRECEK 


Restorasyon kapsamında gar binasının çatısı onarılıp yenilenecek, dış cephe  temizliği ve binaya genel bir bakımı yapılacak. "Haydarpaşa Gar Binasının Komple Tadilatı İşi" için T.C. Devlet Demiryolları İhaleleri Emlak ve İnşaat Dairesi Başkanlığı'nca yapılacak ihaleden bir ay sonra restorasyonun başlaması planlanıyor. Restorasyon 1.5 yıl sürmesi planlanıyor. 28 Kasım 2010 yılında tamirat sonrasında çatısı yanan Haydarpaşa Gan o tarihten beri hiçbir balam görmemişti. Yangınla ilgili açılan davada, iki işçi ve işi yapan şirket sahibi taksirle yangına neden olmak sureti ile genel güvenliğin taksir ve tehlikeye sokulması suçundan 10 ay ceza almıştı. Haydarpaşa Garı'nın çatısı daha önce 1917 yılında yanmıştı. 


Taraf Gazetesi


Geri Dön