29 / 04 / 2024

Haydarpaşa Garı'na 3 milyar dolar değer biçildi!

Haydarpaşa Garı'na 3 milyar dolar değer biçildi!

Hükümet imar planı yetkisi alarak, kamuya ait, atıl arsaları ve tarihi binaları ekonomiye kazandırmak için çalışma başlattı. Haydarpaşa Garına 3 milyar 19 milyon 180 bin dolar değer biçildi



 Emlak Rotası Dergisinin Kuzey Batı Gayrimenkul ile ortaklaşa yaptığı çalışmada Haydarpaşa Garına 3 milyar 19 milyon 180 bin dolar değer biçildi. Haberde yer alan diğer kamu binalarına olası satış durumunda biçilen değer ise sırasıyla,  Harp Akademileri 4 milyar 200 milyon dolar, Huber Köşkü 400 milyon 936 bin dolar, Sirkeci Garı 540 milyon dolar, Büyük Postane 64 milyon dolar oldu.

İnşaatçılar ve turizmciler bekliyor

Hükümet imar planı yetkisi olarak kamuya ait atıl arsaları ve tarihi binaları ekonomiye kazandırmak için çalışıyor. Bunun ile ilgili yetki Maliye Bakanlığına verildi. Satılık yerlerin belirlenmesine ilişkin çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. İnşaat firmaları ve turizmciler ise satılacak yerlerin listesini bekliyor. Çünkü boğaza nazır kamu binalarının bir bölümü, imar planı değişiklikleriyle otele dönüştürülecek ya da restore edilerek turizm amaçlı kullanılabilecek. Kent merkezlerindeki arsalar ise imar planlarında yapılacak düzenleme ile ticaret merkezi, alışveriş merkezi ya da toplu konut alanı olarak yeniden düzenlenecek.
Emlak Rotası Dergisi


Geri Dön