Sektörel

Hazine arazisine ev hayali kuranlar için son dakika açıklaması!

Altın ve Para Politikaları Uzmanı İslam Memiş, hazine arazilerinin imara açılacak olması ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. İşte İslam Memiş'in o açıklamaları...İslam Memiş, hazine arazilerinin imara açılmasına dair beklentileri de değerlendirdi

Altın ve Para Politikaları Uzmanı İslam Memiş, yeni haftayla ilgili önemli değerlendirmeler yaptı. İslam Memiş, hazine arazilerinin imara açılmasına dair beklentileri de değerlendirdi.

Peki hazine arazilerine konut inşa edilmesi konut fiyatlarını düşürecek mi? İşte Altın Kahini İslam Memiş'in konuyla ilgili son dakika açıklamaları...

İslam Memiş'in konut piyasasına yönelik sözleri şu şekilde....


"SİZ HAYAL KURMAYA DEVAM EDİN"

Haber Global'in aktardığına göre, İslam Memiş yaptığı açıklamada dün Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı  Murat Kurum'un hazine arazilerine insanların evlerinin yapmak için imara açacaklarını açıkladığını detayları da sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklayacağını belirterek, hazine arazilerinin açılacağını, bunun yıllarca sorun olduğunu söyledi.

Yaptığı açıklamada "Adam gitmiş yıllar önce buraya evini yapmış, mahalle olmuş bir sürü yer vardı, vatandaşa bu şimdi parasıyla satılacak" diyen İslam Memiş yaptığı açıklamada bu haber akışı geldiğinde herkesin emlak fiyatları düşecek diye heyecanlandığını söyleyerek, "Siz hayal kurmaya devam edin" dedi.

Bunlara ilginç baktığını söyleyen İslam Memiş, emlak sektöründeki fiyatları bunların nasıl geri getirebileceğini sorarak,  "Maliyet düşmeyince ne olacak? 1 milyonluk maliyeti olan evi sana 500'e mi verecek? Hazine destek veriyor, kira fiyatları düşecek diye bekleyenler bence boşuna beklemesin." dedi.

Konut sorunu Hazine arazisi satışıyla çözülecek mi? Sektörü neler bekliyor?