09 / 05 / 2024

Hazine avro cinsi sabit kira ödemeli kira sertifikası satacak! 

Hazine avro cinsi sabit kira ödemeli kira sertifikası satacak! 

Hazine ve Maliye Bakanlığı avro cinsi DİBS ihracı gerçekleştirecek. Kira sertifikası ihraçları bankalara doğrudan satış yöntemiyle yapılacak. Talepler, 12 Mart saat 14.00'e kadar Bakanlığa faks veya e-posta yoluyla iletilecek...



Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından, finansman araçlarının çeşitlendirilmesi için 13 Mart valör tarihli avro cinsi sabit kuponlu Devlet İç Borçlanma Senedi (DİBS) ile avro cinsi sabit kira ödemeli kira sertifikası satılacak.

Bakanlığın internet sitesinde yer alan duyuruda, avro cinsi DİBS ve avro cinsi kira sertifikası ihraçları bankalara doğrudan satış yöntemi ile yapılacak taleplerin "talep formları" doldurularak 12 Mart saat 14:00'e kadar Bakanlığa e-posta ya da faks yoluyla iletilmesi gerektiği belirtildi. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, avro cinsi DİBS ve avro cinsi kira sertifikası almaya hak kazanan bankalara, ihraç tutarlarının bilgisi, 13 Mart Cuma günü Merkez Bankası Ödeme Sistemleri İhale Sistemi (İHS) aracılığıyla Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından iletilecek.

Bankaların ihraç karşılığında valör günü yatırması gereken tutarların, en geç 13 Mart saat 13:30’a kadar Bakanlığın Merkez Bankası nezdindeki hesaplarına aktarılması gerekli.


Geri Dön