27 / 04 / 2024

Hazine ve Maliye Bakanlığı 3,6 milyar dolarlık kira sertifikası ihraç etti!

Hazine ve Maliye Bakanlığı 3,6 milyar dolarlık kira sertifikası ihraç etti!

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından 3 milyar 566 milyon 900 bin liralık kira sertifikası ihracı gerçekleştirildi.



Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın internet sitesinde yayımlanan duyuruya göre, ihracı yapılan 3 milyar 566 milyon 900 bin lira tutarındaki sabit kira getirili kira sertifikasının itfa tarihi 8 Kasım 2028 olarak açıklandı. 

KİRA SERTİFİKASI ALMAYA HAK KAZANAN BANKALARA BİLGİ İLETİLECEK

Kira sertifikası almaya hak kazanan bankalara, satış tutarları bilgisi, bugün Merkez Bankası Ödeme Sistemleri İhale Sistemi aracılığıyla iletilecek.

HAZİNE VE MALİYE BAKANLIĞI 1 MİLYAR 818 MİLYON TL BORÇLANDI!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, 23 Ekim'de düzenlediği tahvil ihalesinde 1 milyar 818,9 milyon lira borçlandı.

İhalede, 2 yıl vadeli, 6 ayda bir yüzde 6,3 kupon ödemeli, sabit kuponlu devlet tahvili yeniden ihraç edildi. İhalede basit faiz yüzde 30,67, bileşik faiz yüzde 33,03 oldu.

Nominal teklifin 3 milyar 843 milyon lirayı bulduğu ihalede, nominal satış 1 milyar 784 milyon lira, net satış 1 milyar 348,9 milyon lira olarak gerçekleşti.

Kamudan gelen 400 milyon lira teklifin tamamının karşılandığı ihalede, piyasa yapıcılarından 105 milyon liralık teklif alındı ve bu kesime 70 milyon liralık satış yapıldı. Hazine böylelikle ihalede toplam 1 milyar 818,9 milyon lira borçlandı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı 3,6 milyar dolarlık kira sertifikası ihraç etti!

BANKACILIK İŞLEMLERİNDE YENİ DÜZENLEME!

Hazine ve Maliye Bakanlığının Mali Suçları Araştırma Kurulu Genel Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına İlişkin Tebliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yeni düzenlemeye göre; ödeme ve elektronik para kuruluşları müşterileri ile sürekli iş ilişkisi tesisinde uzaktan kimlik tespitini, Ödeme ve Elektronik Para Kuruluşlarının Bilgi Sistemleri ile Ödeme Hizmeti Sağlayıcılarının Ödeme Hizmetleri Alanındaki Veri Paylaşım Servislerine yönelik Tebliğ'de belirlenen yöntem ve tedbirler kapsamında uygulanacak.
 

Gayrimenkul sertifikası konut sektörüne merhem olacak! Hem konut alımı hem de kentsel dönüşümde yeni dönem başlıyor!
Son dakika: Hazine ve Maliye Bakanlığı 1 milyar 818,9 milyon lira borçlandı!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön