27 / 04 / 2024

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın binası boşaltılıyor! Riskli raporu verildi!

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın binası boşaltılıyor! Riskli raporu verildi!

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın Emek Mahallesi binasından çıkma kararı aldığı ifade edildi. Riskli raporu verildiği ve personele taşınma kararının sözlü olarak iletildiği iddia edildi.



Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın kullandığı, daha önceden de Hazine Müsteşarlığı’na ev sahipliği yapan İnönü Bulvarı üzerindeki binada personele sözlü olarak taşınma hazırlıklarına başlaması talimatının verildiği belirtildi.

Herhangi bir yazılı bildirim iletilmese de personelin sözlü talimat üzerine taşınma hazırlıklarına başladığı öğrenildi. Resmi bilgi olmasa da deprem bakımından riskli raporu verildiği yönünde bilgiler yer alıyor.

Geçmişte Halkbank için inşa edilen fakat Hazine Müsteşarlığı’nın Halkbank’a haber vermeden yerleştiği bina, ekonomi yönetiminin önemli merkezi haline gelmişti.

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın binası boşaltılıyor! Riskli raporu verildi!

YENİ BİNA İÇİN HENÜZ PERSONELE BİLGİ VERİLMEDİ

Ekonomim’den Mehmet Kaya’nın haberine göre, bilgi veren kaynaklar, taşınılacak yer ve zaman konusunda resmi bir bildirimde bulunulmadığı fakat personelin eşyalarını toplamaya başladığını söyledi. Personele, mümkün olduğu kadar birimlerin bir arada olacağı bir çözüm için çalışıldığının söylendiği vurgulandı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın bu binasında, öncesinde Hazine Müsteşarlığı bünyesinde olan başta denetim olmak üzere, kamu finansmanı, sigortacılık, KİT, dış ilişkiler gibi birimler yer alıyordu. 

Hazine Müsteşarlığı ve ardından oluşturulan Dış Ticaret Müsteşarlığına ev sahibi yapan söz konusu bina, Başbakanlık sistemi döneminde ilgili bakanların da makamını ev sahipliği yapmıştı. Hazine ve Maliye Bakanlığı oluşturulması ile beraber, Maliye Bakanlığı’nın TBMM’nin karşısında yer alan binası ile beraber bakan makamı bulunan iki binadan biriydi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın binası boşaltılıyor! Riskli raporu verildi!

YER BELLİ DEĞİL

Edinilen bilgilere göre, binayı boşaltma işlemi başlamış olmasına karşın bakanlığın nereye taşınacağı konusunda çalışanlara henüz bilgi verilmedi. Bakan Şimşek'in makamının Dikmen yolu üzerindeki eski Maliye Bakanlığı binasına taşınabileceği fakat tüm Hazine çalışanının aynı binaya sığmayacağı ifade edildi.

Bakanlığın bütün birimleriyle aynı yerde bulunabileceği tek bir bina aranıyor. Düşünülen yerler arasında ise bir süre önce büyük kısmı İstanbul'a taşınan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası binası da var. Aynı zamanda, TOBB gökdelenlerinin olduğu bölümde boş bir bina arayışının olduğu da öğrenildi.

Kiracılar dikkat! İhtiyaç nedeniyle tahliyede kritik detay unutuluyor! İşte o detay...

Zincir marketlerde yeni sistem! 81 ilde geçerli olacak! Migros, BİM, ŞOK, A101, CarrefourSA...

Ziraat Bankası bir defaya mahsus hesaplara 2 bin TL yatıracak! Ziraat Bankası hesabı olanlar yaşadı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön