04 / 05 / 2024

Haziran ayı enflasyon oranı ne zaman açıklanacak? 2022 ve temmuz en düşük memur maaşı kaç TL olacak ?

Haziran ayı enflasyon oranı ne zaman açıklanacak? 2022 ve temmuz en düşük memur maaşı kaç TL olacak ?

Haziran ayı enflasyon oranları için nefesler tutuldu. Milyonlarca emekli ve memur haziran ayı enflasyon oranlarının açıklanmasını bekliyor. İşte haziran ayı enflasyon oranlarına dair detaylar!



MAYIS AYINDA ENFLASYON NE KADARDI?

Türkiye İstatistik Kurumu(TÜİK) yaptığı açıklamaya göre, Tüketici Fiyat Endeksi yani TÜFE, bir önceki aya göre 2,98 bir önceki yılın aralık ayına göre ise, 35,64 önceki yılın aynı ayına göre yüzde 73,50 arttı.

ENFLASYON NEDİR? ENFLASYON ORANI ENDİR?

Enflasyonla nedir sorusu pek çok kişinin kafasını kurcalayan sorulardan biridir.  Enflasyon halk arasında günlük hayatta kullandığımız ve tükettiğimiz mal ve hizmetlerin fiyatlarının yükselmesidir. Bu mal ve hizmetlerin fiyatları zaman içinde artabilir ya da azalabilir. Enflasyon yalnızca belli bir malın veya hizmetin fiyatının tek başına artması veya azalması değil, fiyatların genel düzeyinin sürekli bir artış göstermesidir.

Bugün çeyrek, yarım, ata altın ne kadar? 15 Haziran Çarşamba 22 ayar bilezik kaç TL?

Altın bugün ne kadar? 15 Haziran gram altın kaç TL?

Dolar bugün ne kadar? 15 Haziran dolar kaç TL?

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön