27 / 04 / 2024

Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı yıkılacak mı?

Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı yıkılacak mı?

Yaklaşık 10 gün önce yük gemisinin çarptığı Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı büyük hasar aldı. Avukat Nazlı Selek, yalının yıkılma tehlikesi olduğunu söyledi..



7 Nisan 2018 Cumartesi günü İstanbul Boğazı'nda yaşanan gemi kazası ile Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı büyük hasar aldı. Malta bayraklı yük gemisi yalıya çarptı ve 200 yıllık yalı ortadan ayrıldı. Yaşanan kazada ölen ya da yaralanan olmadı. 

Takvim'den Mevlüt Yüksel'in haberine göre, kaza sonrasında yalı ile birlikte içinde bulunan antika ve tablo gibi çok sayıda tarihi eser de parçalandı. Enkaz altında kalan değerli eşyaların paha biçilemez olduğu açıklandı. 

Yalı sahibinin avukatı Nazlı Selek, yalının yıkılma tehlikesi olduğunu ifade ederek, "Yalının en ufak bir fırtınada yıkılma riski bulunuyor. Yalının yıkılmaması için çalışmalar yapılıyor." dedi. Avukat Selek, "Yalıdaki tarihi değeri bulunan eşyalar sigortasızdı. Aile, çok yüksek meblağ tuttuğu için antika eşyalara sigorta yaptırmamış. Tarihi eserlerin değer tespiti için uzmanlarla irtibata geçildi. Yetkililer çalışmalarını sürdürüyor. Bu zarar gemiden istenecek. Önceliğimiz yıkılma tehlikesi riski bulunan yalıyı kurtarmak" ifadelerini kullandı.


Geri Dön