Sektörel

Hemen tapu teslim konut projeleri 2013!

Maketten satışın her geçen gün yaygınlaştığı günümüzde “tapu” hayati önem taşıyor. Fakat teslim tarihinden önce tapuları hemen teslim edip aldığınız gayrimenkulü güvence altına alan projeler de var. İşte hemen tapu teslim konut projeleri 2013…

Son birkaç yıldır konut sektöründe yeni bir pazarlama modeli olarak öne çıkan sat-yap yani maketten satışın avantajları olduğu gibi dezavantajları da var. Müşteri topraktan aldığı için tamamlanmış bir projeye göre çok daha fazla prim kazanır, fakat unutmamak gerekir ki hayali bir ürüne paranızı yatırıyorsunuz. Bu noktada tapu hayati önem taşıyor. 


Özel mülkiyetin tescil edilmesi ve malikliğin belgelenmesi olarak bilinen tapu,  konut ya da iş yeri herhangi bir taşınmazı koruyan ve bedeli ödenmiş bir alışverişin sonunda size mülkiyet hakkı verir. Bu nedenle maket üzerinden satın aldığınız bir daire için tapu büyük bir güvence.  


Avukat Emre Alcan: Tapu maketten satışlarda önemli güvence

Tapunun özellikle maketten satışlarda önemli güvence olduğuna dikkat çeken Gayrimenkul Avukatı Emre Alcan, gayrimenkul alımlarında mülkiyet hakkının kazanılması ve korunabilmesi için istisnai durumlar haricinde tapuya tescilin kurucu unsur olduğunu söyledi. Tapunun kat irtifakı yoluyla alınması gerektiğini belirten Alcan, “Tapu kat irtifakı yoluyla alınmalıdır. Maket üzerinden konut satın alırken mutlaka “noterde gayrimenkul satış vaadi” sözleşmesi” yapılmalı ve tapuya şerh edilmelidir. Satış vaadi sözleşmesinin geçerlilik şartı noterde yapılmasıdır” ifadesinde bulundu. Alcan, “Henüz bitmemiş hatta başlamamış inşaat projelerinden konut satın alınmakta ve satış bedeli ödenmekte. Öncelikle maketten satışlarda, müteahhit firmanın geçmişi, referansları mümkünse finansal durumu araştırılmalı ve projeyi bitirebilecek firma olmasına dikkat edilmelidir dedi.


İşte hemen tapu teslim konut projeleri 2013…


İstanbul Prestij Park hakkında daha fazla bilgi edinmek için tıklayınız


 Arena Residence hakkında daha fazla bilgi edinmek için tıklayınız


Home Aves hakkında daha fazla bilgi edinmek için tıklayınız


Panaroma Home hakkında daha fazla bilgi edinmek için tıklayınız



Beyaz Residence hakkında daha fazla bilgi edinmek için tıklayınız


Euro City hakkında daha fazla bilgi edinmek için tıklayınız


 Rüya Prestij Residence hakkında daha fazla bilgi edinmek için tıklayınız


City Center hakkında daha fazla bilgi edinmek için tıklayınız


Şengül KIRMIZITAŞ/Emlakkulisi.com