27 / 04 / 2024

Henüz tatile çıkmayanlar bu haberi okusun! Otellerde yüzde 40 indirim yapıldı!

Henüz tatile çıkmayanlar bu haberi okusun! Otellerde yüzde 40 indirim yapıldı!

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, fiyatların daha düşük seviyelere inmesinin daha fazla insanın tatile çıkmasına imkan sağlayacağını söyledi.



Son yıllarda yüksek seyreden enflasyon, tatil yapmak isteyenlerin bütçelerini de zorlamaya başladı.  AA'ya konuşan Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, yurt dışından Türkiye'ye ilk 5 ayda gelen ziyaretçi sayısının yüzde 23 artış gösterdiğini ancak bu artışın belli bölge ve otellerdeki doluluklara yansımadığını açıkladı.

Yabancılar tarafından satın alınan konutların turizm amaçlı konaklamada kullanılmasının da otel doluluklarında düşüşe yol açtığına dikkat çeken Bağlıkaya, şunları söyledi: "Doluluklarını artırmak isteyen tesisler fiyat indirimi yapmaya başladı. Ege ve Akdeniz Bölgesi'nde özellikle lüks tesislerde yapılan yüzde 25-30 civarındaki indirimler, iç pazarda hareketlilik yaratacak. Ağustos ayı için bazı otellerde yüzde 40 seviyelerinde indirim yapılıyor. Lüks ve üst segment otellerde yaşanan bu fiyat indirimlerinin orta segmente doğru yayılacağı beklentisi hakim."

TÜRSAB İNDİRİM ÇAĞRISI YAPTI

Henüz indirim yapmamış otelleri aksiyon almaya çağıran Bağlıkaya, şöyle devam etti:

"Şarm El-Şeyh, Budva gibi vizesiz gidilen bölgeler fiyat açısından vatandaşlar için daha uygun durumda. İç pazarda fiyatlar daha aşağılara inerse bir çok vatandaşımız tatil imkanı bulur. Otellerimizi iç pazara yönelik yeni indirimlere, vatandaşlarımızı da seyahat acentelerimiz üzerinden tatillerini organize etmeye çağırıyoruz. Turizm sektörü olarak Birinci Körfez Savaşı'ndan kuş gribine, küresel ekonomik krizden pandemiye kadar birçok sıkıntılı dönemi dayanışma içinde geride bıraktık."

 

 


Geri Dön