02 / 05 / 2024

Her aileye 1500 lira verilecek! Başvuru tarihini sakın kaçırmayın

Her aileye 1500 lira verilecek! Başvuru tarihini sakın kaçırmayın

Hükümet, bütçeye koymuş olduğu 3 milyar lira ve 4 milyon vatandaşın hanesine nakdi doğalgaz desteği yapacağını duyurdu. Başvurular ise başladı. Peki aileler doğalgaz desteğinden nasıl faydalanacak? İşte detaylar…



İçinde bulunduğumuz 2022 yılının başında uygulamaya başlanan proje dahilinde ekim - kasım aylarında gerçekleşecek ödeme için de başvurular alınmaya başladı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Tüketici vatandaşların korunması ile ilgili olarak, yıllık 450 lira ile 1. 150 lira arasında verilecek olan doğalgaz tüketim desteği için başvurular alınmaya başlandı. 4 milyon aile evine destek sağlanmasını amaçlıyoruz" ifadelerini kullandı.

Dönmez, bir soru önergesine verdiği cevapta vatandaşın enerji masraflarına destek vermek için yapılan çalışmaları dile getirdi. Bu kapsamda bu yıl ilk defa ihtiyaç sahibi olan ailelere yapılan doğalgaz yardımı ile ilgili de açıklamalarda bulunan Bakan Dönmez, "Doğalgaz Tüketim Desteği" için başvuru kayıtlarının alınmaya başlandığını bildirdi.

Yılda iki defa olan doğalgaz desteğinde ise ilk ödeme mart ve nisan ayında olurken, ikinci ödeme ise ekim ve kasım ayında gerçekleşecek. Bu yıl ilk kez uygulamaya alınan destek dahilinde 330 bin haneye yardımda yapılırken yeni destek dönemi için ise Bakan Dönmez, "Tüketicilerin korunmasına yönelik olarak, senelik 450 lira - 1. 150 lira arasında verilecek olan doğal gaz tüketim yardımı için başvurular alınmakta olup, bu kapsamda 4 milyon haneye destek sağlanması istenmektedir" dedi.

Her aileye 1500 lira verilecek! Başvuru tarihini sakın kaçırmayın


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön