Kent Haberleri

Her ay 9 bin 77 TL yatıyor! Evde bakım parası 2024 Ekim ödemelerinde son dakika! 

Ekim ayına girilmesiyle beraber, internet üzerinden Evde bakım maaşı yatan iller listesi sorgulamaları hız kazandı. Peki 2024 Ekim ayı evde bakım maaşı yattı mı? İşte ayrıntılar...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından, pek çok farklı kalemde ihtiyaç sahipleri için sosyal destek ödemeleri yapılıyor. Evde bakım yardımı da bu sosyal destekler arasında yer alıyor. 

Evde bakım parası her ay ihtiyaç sahiplerinin hesaplarına yatırılıyor. Ekim ayına girilmesiyle beraber, internet üzerinden Evde bakım maaşı yatan iller listesi sorgulamaları hız kazandı. 

Peki 2024 Ekim ayı evde bakım maaşı yattı mı, ne zaman yatacak? İşte merak edilen soruların yanıtları...

EVDE BAKIM MAAŞI NE KADAR EKİM 2024?

Temmuz memur maaşlarına gelen zamla beraber, sosyal destek ödemelerinde de artış yaşandı. Son açıklanan enflasyon rakamıyla birlikte memur ve memur emeklilerine uygulanan yüzde 19.31 zam evde bakım parasına da yansıdı. 

Evde bakım maaşı Temmuz 2024'ten önce 7 bin 608 Türk Lirası olarak hesaplara yatırılıyordu. Son zamla beraber söz konusu sosyal destek 9 bin 77 TL olarak ödenmeye başlandı. 

EVDE BAKIM PARASI EKİM 2024 YATTI MI? NASIL SORGULANIR? 

Evde bakım aylıkları her ayın 15'inden itibaren ihtiyaç sahiplerinin hesaplarına geçiriliyor. Söz konusu ödeme şehir şehir olacak şekilde yapılıyor. 

Ekim 2024 evde bakım parası ile ilgili henüz yeni bir gelişme yaşanmadı. Ödemeler Ekim'in 15'inden sonra hesaplara geçirilecek. 

Evde bakım maaşları sorgulaması iki yöntem ile yapılıyor. Vatandaşlar maaşlarının yatıp yatmadığını e-Devlet üzerinden ya da SMS yolu ile öğrenebiliyor. 

Evde bakım maaşlarının ödenip ödenmediği https://www.turkiye.gov.tr/ashb-engelli-evde-bakim-odeme-sorgu adresinden sorgulanabiliyor. 

e-Devlet'in "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" sayfasından evde bakım parası sorgulaması yapılıyor. Sisteme kayıtlı olan vatandaşlar, şifreleri ve T.C kimlik numaralarıyla giriş yaptıktan sonra, Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama kısmından maaşlarını görebiliyor. Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama kısmı Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sekmesinin altında yer alıyor. 

Ayrıca, evde bakım maaşını Ziraat Katılım Bankası aracılığıyla alanlar vatandaşlar, cep telefonlarının mesaj bölümüne BAKIYE yazıp, 4747'e SMS atarak sorgulama yapabiliyor. 

Evde bakım parası alabilmek için engelli kişi de dahil olacak şekilde hane halkının tüm net geliri toplanıyor ve hane halkı sayısına bölünüyor. Bu hesap sonrası evde bakım almaya hak kazanılabiliyor. 

Evde bakım parası başvuruları engelli kişinin ikametgahının bulunduğu yerdeki Aile ve Sosyal Politikalar İl veya varsa 'İlçe Müdürlüklerine' yapılabiliyor. 

Bu sene emekli olana 49 bin, 2025'te emekli olana 36 bin TL maaş! Enflasyonda hedefe yaklaştıkça yeni aylıklar düşecek!

‘O paraya 3-5 ev alırım kiraya veririm’ diyenlere ev sahiplerinden yanıt geldi: Kim yatırım için ev alıp kiraya verir?

Altın fiyatlarında ibreler yeşile döndü! Yükseliyor! Kuyumcuya gitmeden önce bakın! 4 Ekim Cuma altın fiyatları

Uygun fiyatlı arsa yatırımı yapmanın 8 püf noktası…