28 / 04 / 2024

Her binaya sıfır atık uygulaması geliyor!

Her binaya sıfır atık uygulaması geliyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı atık getirme merkezlerinin kurulumu ve işletilmesi için sıfır atık uygulamasını hayata geçiriyor. 



Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı atık getirme merkezlerinin kurulumu ve işletilmesi ile sıfır atık uygulamalarına yönelik düzenlemeleri yayınladı. Sabah'tan Barış Şimşek'in haberine göre; toptancı hallerinde ve pazar yerlerinde meydana gelen gıda atıklarının kaynağında ayrıştırılması için tedbirler alınacak. Ayrıca site, apartman ve villa tipi müstakil konutlarda geri kazanılabilir atıklar için ayrı kutular bulundurulması zorunlu tutulacak. 

Her binaya sıfır atık uygulaması geliyor!

BAKANLIK YENİ DÜZENLEMEYE GİTTİ: HER BİNA VE SİTEDE ZORUNLU OLACAK

Bakanlık tarafından 2019 senesinde yayımlanan Sıfır Atık Yönetmeliği' tarafından öngörülen plastik kullanımının azaltılmasına, gıda ve tekstil atıklarının önlenmesine ve vatandaşların atıklarını bırakabilecekleri atık getirme merkezlerinin teknik özelliklerine ilişkin esaslar yayımlandı.

Konut sitesi, apartman ve villa tipi müstakil konutlarda geri kazanılabilir atıklar için ayrı ekipman bulundurulması zorunluluğu getirildi. Düzenlemeyle mevcut ve yeni yapılacak tüm binalarda atık kutusu bulundurma zorunluluğu geldi. Vatandaşların atıklarını bırakabilmeleri için kurulacak Atık Getirme Merkezleri'nin teknik özelliklerine ilişkin usul ve esaslar da belirlendi.

Sıfır atık uygulaması konut projelerinde zorunlu olacak!


Geri Dön