Altın & Gümüş

Her dediği tutan İslam Memiş açıkladı! Bu tarihi not alın, işte altının geleceği seviye

Altın fiyatları 2023 yılına hızlı bir yükselişle başlarken vatandaşlar yatırım zamanını araştırıyor. İslam Memiş altın almak isteyenler için tarih paylaştı. İşte tüm ayrıntılar...Özellikle elindeki TL ile altına yatırım yapmak isteyen vatandaşlar, en uygun zamanın ne olduğunu merak etmekte

Altın almalı mı, satmalı mı sorusunun cevabı sıklıkla merak edilyor. Özellikle elindeki TL ile altına yatırım yapmak isteyen vatandaşlar, en uygun zamanın ne olduğunu merak etmekte. Gram altın bu 3 haftalık süreç içinde yüzde 9 civarında bir değer kazanmış oldu. İşte tüm detaylar...

A Haber'e konuşan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altın alacaklar ve elinde altın bulunduran vatandaşlara tavsiyelerde bulunarak tarih paylaştı. İşte Memiş'in konuya ilişkin o sözleri:

Altın fiyatları 2023 yılına hızlı bir yükselişle başladı. Gram altın bu 3 haftalık süreç içinde yüzde 9 civarında bir değer kazandı. Dün 1.114 lira seviyesini gören altın, tüm zamanların rekorunu kırdı. Kapalı Çarşı piyasasında 1,195 liraya kadar yükselen altın fiyatları, ekranlarda 1.175 seviyelerinde göründü.

ALTIN YÜKSELMEYE DEVAM EDECEK Mİ?

Orta vade ve kısa vadeyi birbirinden ayırt etmek lazım. Özellikle, yatırımcılar bu fiyatlardaki yükselişin devam edip etmeyeceğini merak ediyor. Bu fiyatların şu anda düşmesi biraz zayıf. Çünkü yeni rekorlar yolda. Bu yükselişler devam edecek.

Özellikle orta ve uzun vadede 1.280, 1.350, 1.450 TL rakamları var. Bu rakamları takip etmeye devam ediyoruz. Bu yıl içerisinde görmeyi bekliyoruz. Çünkü ONS altında 2022 yılında ciddi bir baskılama vardı. 1.615 dolara kadar gerilemişti. ABD Merkez Bankası faiz artırımlarını biraz daha yumuşaya gidiyor.

"ÖNÜMÜZDEKİ HAFTALARDA KAR SATIŞI OLABİLİR"

Kısa vadeli yatırımcı için önümüzdeki bir iki ay içerisinde bir kar satışı bekliyoruz. Kar satışları hem gram altında hem ONS altında görülebilir diye tahmin ediyoruz. Özellikle altının ONS fiyatının 1.850 dolar seviyesine kadar bir geri çekilme olabilir.

ALTIN ALACAKLAR NE YAPMALI?

O yüzden altın almayı ihmal etmiş, altın alacak yatırımcının da bence bir iki hafta kadar beklemesi gerekiyor. Özellikle Şubat'ın 15'ine kadar bu düşüş trendi devam edebilir diye tahmin ediyorum. 2023 yılı altın ve gümüş yılı. Vatandaşlarımızın bu süreci muhakkak değerlendirmesi gerekiyor.

ALTINDA SON DURUM NE?

Altının ons fiyatı dün yüzde 0,35 değer kazanarak günü 1.938 dolardan tamamlamasının ardından, şu dakikalarda 1.928 dolardan işlem görüyor. Analistler, dünya genelinde resesyon endişesinin güçlenmeye devam etmesinin risk iştahını olumsuz etkilediğini belirterek, ABD'de dün açıklanan Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) verilerinin beklentileri geride bıraksa da 50 seviyesinin altında kalarak daralmaya işaret ettiğini bildirdi.

ABD'de 3 aylık hazine bonosu ile 10 yıllık tahvil faizi arasındaki fark 125 baz puana çıkarak ülkede resesyon endişelerinin güçlendiğine işaret etti.

Bugün Almanya'da açıklanacak Ifo iş dünyası güven endeksinin takip edileceğini ifade eden analistler, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.920 doların destek, 1.950 ve 1.970 dolar direnç konumunda olduğunu söyledi.