Altın & Gümüş

Her dediği tutan İslam Memiş'ten kararsız yatırımcılara bomba tavsiye! Kaçıran başını taşlara vurur

Haftaya düşüşlerle başlayan altın ve dolarda dalgalanma devam ediyor. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altın fiyatlarındaki düşüşlerin kalıcı olmadığını belirterek en karlı yatırım aracını duyurdu. ABD’den gelen kritik karar sonrası toplanma sürecine giren ons altın yükselişe başladı

BDDK’nın kararı sonrası düşüşe geçen altın ve dolarda kayıplar yükseliyor. ABD’den gelen kritik karar sonrası toplanma sürecine giren ons altın yükselişe başladı. Gram altın ve dolarda ise dalgalanma devam ediyor. Piyasalardaki hareketliliği değerlendiren Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, fiyatlardaki düşüşlerin kalıcı olmadığını belirterek en iyi yatırım aracını paylaştı. İşte İslam Memiş’in açıklamaları…
“CİDDİ FIRSATLAR KARŞIMIZA ÇIKTI”
“BDDK'nın kararından sonra dolar kurunda emtia fiyatlarında yaşanan gerileme ile birlikte lirada bekleyen yatırımcısının burada ciddi anlamda fırsatlar bulduğunu tahmin ediyorum. Bilhassa yine pazartesi günü geniş bant aralığında dalgalanan kur mevcuttu.”

GRAM ALTINDA SON DURUM
“Dolar kuru 16.07 seviyelerine kadar gerilemişti. Gram altının fiyatı 950 lira seviyesine kadar düşmüştü. Gün içerisinde tekrar hızlıca yükseldi ve dün de direnç seviyesini zorladı."
“RAİLLİLER GÖREBİLİRİZ”
"Borsa İstanbul açılış endeksi 2490 puanda kapanış yaptı. Ben ralli beklentimi yeni zirve beklentimi devam ettiriyorum. Özellikle borsa tarafındaki geri çekilmeler oldukça yeni rallilerle yükseliş trendini sürdürebilir.”
DOLAR KURUNDA SON DURUM
“Dolar/TL kuru 16.65 seviyelerinde şu an. Gün içerisinde 16.56-16.76 aralığını takip edeceğim. Biraz geniş bant aralıkları tekrar gündeme gelmeye başladı. Özellikle geçen haftalarda biraz daha dar bant aralıklarında yükselişlerin biraz daha sınırlı olduğuna şahit oluyorduk.”
“Bu hafta da biraz daha günlük bazda, haftalık bazda geniş bant aralıklarına hazırlıklı olmak lazım. Bilhassa makas aralıklarına dikkat etmek lazım. En sert geri çekilmeden sonra, bankaların makas aralıklarının ciddi anlamda açık olduğuna şahit oluyoruz."

 

EN KARLI YATIRIM ARACINI AÇIKLADI
“Euro ve sterlin, dolardan daha alınabilir bir düzeyde. "Döviz alacağım, altın almıyorum, borsaya girmiyorum.." O zaman bir kağıt parayı satın alacaksan özellikle euro/dolar paritesinde 1.17 düzeyinden 1.05 seviyesine gerilediğini bilmen gerek.”
“ADI VAR KAZANCI YOK”
“Sterlin/dolar paritesinde 1.30 seviyesinden 1.22 seviyesine sert bir şekilde gerilediğini bilmeniz lazım. Kağıt para yatırımı yapmak istiyorsan illa bunun adı ısrarla dolar olmamalı. Adı var, kazancı yok.”
“Son 20 yıldaki getirisine baktığımızda, "Dolar, altın, euro, borsa". Dolar her zaman en sonda. Son 10 yıllık, 20 yıllık getirilere baktığımız zaman en sırada dolar bulunuyor. Neden bu kadar çok konuşuluyor? Çünkü biz dolara bağlıyız.”
“Her şeyin ucu dolara dokunduğu için. Dolardaki hareketler bizi fakirleştirdiği için, alım gücümüzü azalttığı için dolar o yüzden bizim için çok mühim.”

https://emlakkulisi.com/isabetli-tahminleriyle-taninan-islam-memisten-1000-liranin-altina-dusen-altinla-ilgili-yeni-aciklama/711474