06 / 05 / 2024

Her söylediği tek tek çıkan İslam Memiş'ten gram altın iki yeni tahmin daha geldi!

Her söylediği tek tek çıkan İslam Memiş'ten gram altın iki yeni tahmin daha geldi!

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş yatırımcıların gözde yatırım araçları arasında bulunan gram altın için 1 Mayıs 2024 tarihi öncesi iki rakam verip tahminini duyurdu.



Yaptığı açıklamalarla dikkat çeken Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, "Borsa mı? Altın mı? Bu Belirsizlikten Nasıl Kârlı Çıkarım? Faiz Kararının Piyasaya Etkisi" başlıklı Youtube videosunda yine çok önemli açıklamalar yaptı. İslam Memiş açıklamasında Fed'in faiz kararını açıklayacağı 1 Mayıs 2024 tarihine işaret ederek, gram altın için iki rakam paylaştı. İslam Memiş, kendisinin gram altın pozisyonundan çıktığını da dile getirdi ve yatırım aracı tahminini duyurdu.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, "Bu hafta Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın faiz kararına odaklandık. Senenin 4. toplantısında sürpriz olmadı ve faizlerde değişikliğe gidilmedi. Yabancı şirketler Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın son 1 senedir toplantılarında neler yapacaklarına dair açıklamalar yapıyor. Her ne hikmetse hepsi isabetli. Ayrıca yabancı kuruluşların sürprizlere karşı 12'den vurması raporları kafalarda soru işaretlerine sebep oluyor. İçeride sürpriz olarak nitelendirilen her şey, yabancı kuruluşlara bildiriliyor. Metinde yine son açıklanan enflasyon rakamının beklenti üzerinde olduğunu kaydetmişler. Eğer bozulma olursa faiz artırım sinyali de vermişler. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası sanırım diğer merkez bankalarını takip etmeyi sürdürecek.

Her söylediği tek tek çıkan İslam Memiş ten gram altın iki yeni tahmin daha geldi!

İslam Memiş, bu değerlendirmelerinden sonra yatırımcıların en çok takip ettiği yatırım araçları arasında yer alan gram altın için tahminini açıkladı...

Finans analisti İslam Memiş gram altın ile ilgili olarak şunları söyledi: "Aslında piyasalar 1 Mayıs 2024 tarihini bekliyor. Dar bant aralığında vakit geçiriyor. Oyalanan bir trend olacağını söylemiştim. Ons altın 2 bin 334 dolar seviyelerinde. 0.82 puanlık bir yükseliş var. Yüzde 1'lik yükseliş var. Diğer videolarımda da 2 bin 300 dolar güçlü destek, 2 bin 300 aşağı kırılırsa 2 bin 280 destek seviyesi var. 2 bin 295 dolara kadar geriledi, buradan yeniden yukarı yönlü hareketlerine devam ediyor. 2 bin 280-2 bin 380 dolar aralığı 1 Mayıs 2024 tarihine kadar odaklandığımız seviye. Söz konusu bu aralıklar geçerli hala ons altında. Orta ve uzun vadede 2 bin 600 ile ilgili beklentimizde değişiklik yok.

Gram altın TL fiyatı 23 Nisan 2024 tarihinde 2 bin 500'den pozisyonumu kapattım fakat aşağıda 2 bin 450 lira ile ilgili düşüş riski var dedim. Ben 2 bin 700'den 2 bin 500'e gerileyen gram altın olduğu için olmuş bir şeyi satın aldım. 2 bin 498 liraya kadar sarkan bir gram altın oldu. Yükseliş yönlü beklentim sürdüğü için alım yapılması yönünde uyarılarım vardı. Şu anda 2520 lira gram altın TL fiyatı. Takip ettiğimiz seviye 2 bin 550 lira, 2 bin 560 lira direnci olacak. Fed'e kadar takip ettiğim bant aralığı 2 bin 500-2 bin 600 lira aralığı. Gram altın tarafında 23 Nisan 2024 tarihinde 2 bin 500'den pozisyonumu kapattım. Fiziki alım yapanlar aldı. Ben düşüşlerin kalıcı olmayacağını sık sık belirtiyorum.

Yapı Kredi Nisan 2024 emekli promosyonunda son dakika! Yeni paketle emekliye tam 18 bin TL yatırılıyor!

Ev almayı düşünenler dikkat! İşte 2 milyon TL ve 3 milyon TL konut kredisinin aylık taksitleri!

İlanı görenler inanamadı! Çeşme'deki villanın 107 günlük kirası yok artık dedirtti!


Geri Dön