29 / 04 / 2024

Her tahmini tutan Mert Başaran'dan şimdi de dolar kuru tahmini geldi!

Her tahmini tutan Mert Başaran'dan şimdi de dolar kuru tahmini geldi!

Son dönemlerde dikkat çeken tahminler yapan Emlak ve Yatırım Danışmanı Mert Başaran, dolar kuruna ilişkin de önemli tahminler yaptı. İşte Mert Başaran'ın yatırımcılar tarafından merakla beklenen o tahmini...




Emlak ve Yatırım Danışmanı Mert Başaran, Masterhaber sitesinde "Ekonominin sağlığı için dolar 42 lira bandına gelmeli" yazısında dolar kurunu kaleme aldı. 

Yaptığı tahminlerle yatırımcıların da dikkatini çeken Mert Başaran, dolarda ileride bir patlamanın yaşanmaması için 42 TL seviyelerine gelmesi gerektiğini ifade etti.

Her tahmini tutan Mert Başaran dan şimdi de dolar kuru tahmini geldi!

Mert Başaran'ın yazısı şu şekilde:

Bu şekilde istikrarlı bir şekilde devam edeceğiz gibi görünüyor. Banka kurumlarından veya yurt dışı finans otoritelerinden de HSBC sene sonu için 33 lira hedef fiyat verdi dolarda. Bu da çok şaşırtıcı bir rakamdı. 38-40 TL veren de var. Çok iddialı geldi bana bu rakam. Ülkemizde çok fazla 60-70 olacak diyen bir yerde, HSBC gibi bir kurumun 33 vermiş olması çok şaşırtıcı. Bana tabii bu da biraz abartı geldi. Daha önceki yorumlara baktığımızda bu tip büyük şirketlerin yorumları genel olarak  tutmayabiliyor. Dolayısıyla da tedbirli olmak lazım.

Benim dolar için öngörüm; eğer yüzde 51 asgari ücret zammı yapıldıysa doların yüzde 35-40 artması gayet sağlıklı olur bu ülke için. Bu da 42 TL bandında doların gelmesi sene içinde ekonominin sağlığı için gerekli gibi gözüküyor. Bunun altında olması, 30-33 kalması, yüzde 50 asgari ücretin arttığı bir yerde, enflasyonun olduğu bir yerde uzun vadede ekonomide ciddi bazı sıkıntılar yaratır. Ve ondan sonraki senelerde dolarda büyük bir patlama riski yaratır. Dolarda patlama olmamasının yolu, doların enflasyonuna göre düzenli şekilde artışını serbest bırakmaktır.

DOLAR KURU BUGÜN NE KADAR?

Dolar bugün kaç TL sorusunun yanıtı pek çok yatırımcının gündeminde yer alıyor. Peki dolar kuru bugün ne kadar? Dolar 7 Ocak Pazar günü ne kadar oldu? İşte son dakika dolar kuru...

Dolar kurunun alış fiyatı: 29,7798 TL iken, satış fiyatı ise 29,7890 TL

Konut kiralamada 'kimlik bildirimi' dönemi! Emniyet görevlileri denetimlere başladı!

KİPTAŞ Sarıyer projesinde yüzde 100 uzlaşı sağlandı! Vatandaştan tepki yağdı: Sarıyer depremden en son etkilenecek yer!

TOKİ sudan ucuza konut satacak! Başvurular yarın başlıyor!


Geri Dön