11 / 10 / 2024

Herkes bekliyordu, en düşük memur maaşında yeni senaryo ortaya çıktı! İşte o rakamlar!

Herkes bekliyordu, en düşük memur maaşında yeni senaryo ortaya çıktı! İşte o rakamlar!

Milyonlarca memur ve emekliye 2025 yılın Ocak ayında yapılacak olan zam öncesi rakamlar da yavaş yavaş netlik kazanmaya başladı. İşte pek çok kişinin merak ettiği ve araştırdığı o rakamlar…




Milyonlarca memur ve emeklinin gözü kulağı 2025 yılının Ocak ayında yapılacak zamlarda. Halktv’de yer alan habere göre memur, memur emeklileri ve işçi emekli maaşlarına, 6 aylık enflasyon oranına sonucunda zam yapılıyor.

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından ve pek çok kişi tarafından da merakla beklenen eylül ayı enflasyon verileri ile beraber, üç aylık enflasyon belli oldu. NTV Para’da yer alan habere göre resmi olarak açıklanan enflasyon verileri sonrası temmuz, ağustos ve eylül ayında toplam enflasyon yüzde 8,92 şeklinde belirlendi.

2025 OCAK EMEKLİ ZAMMI İÇİN İLK RAKAMLAR BELLİ OLDU

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre işçi emeklileri için yapılacak olan ilk zam oranı yüzde 8,92 şeklinde belirlendi.

YIL SONU ENFLASYON BEKLENTİSİ

Türkiye Cumhuriyet Bankası Merkez Bankası (TCMB) tarafından Eylül’de yapılan piyasa katılımcıları anketine göre ekimde enflasyon beklentisi yüzde 2,24, Kasım’da da yüzde 1,86 şeklinde belirlenirken, sene sonu enflasyon beklentisi de yüzde 43,14 olarak belirlendi.

Herkes bekliyordu, en düşük memur maaşında yeni senaryo ortaya çıktı! İşte o rakamlar!

EMEKLİLERE NE KADAR ZAM YAPILACAK?

Piyasa tahminlerine göre 6 aylık enflasyonun yüzde 15 civarında olması bekleniyor. İşçi emeklilerin zamları resmi olarak açıklanan 6 aylık enflasyon oranına göre belirleniyor. Bu senaryoya göre emeklilerin sene sonu zam oranı yüzde 15 civarında olması bekleniyor.

MEMUR VE MEMUR EMEKLİLERİ 2025’TE NE KADAR ZAM ALACAK?

Bir diğer, 6 aylık enflasyon verilerine göre maaşlarına zam yapılan kesim olan memur ve memur emeklileri, merakla beklenen 6 aylık enflasyonun yüzde 15 civarında gelmesi durumunda yüzde 4,5'luk gibi bir enflasyon farkı elde edecekler. 
Ayrıca memurların 7. Dönem toplu sözleşmesinden doğan yüzde 6'lık zam hakları da var. Söz konusu bu durumda memurların maaşları yüzde 11 civarında artaracak.

EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI SENARYOSU ORTAYA ÇIKTI

Geçtiğimiz Temmuz ayında en düşük memur maaşı 39 bin 177 liraya çıkmıştı. Maaşlara yüzde 11 oranında zam yapıldığı takdirde en düşük memur aylığı, 43 bin 486 Türk Lirası’na çıkacak.

EN DÜŞÜK MEMUR EMEKLİ AYLIĞI SENARYOSU

Geçtiğimiz Temmuz’da yapılan zam ile en düşük maaşın 17 bin 587 liraya çıkartıldığı memur emekli aylığında, yüzde 11 oranında zam yapıldığı takdirde en düşük aylık, 19 bin 521 Türk Lirası’na çıkacak.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?

Son günlerin en çok konuşulan konuları arasında yer alan en düşük emekli maaşı, temmuz ayında yapılan zam ile 12 bin 500 Türk Lirası’na çıkmıştı. Günümüzde açlık sınırının altında kalan 3 milyon 703 bin 180 emekli, en düşük emekli maaşının en az asgari ücret düzeyine yükseltilmesini talep ediyor. 

 

Altın mı, konut mu? En çok kazandıran yatırım aracı belli oldu! Uzmanı açıkladı! Her zaman kazandırır... 

Emeklilere DenizBank'tan 20 bin TL promosyon müjdesi! Maaşını bankadan alana anında yatıyor! İşte Denizbank promosyon...

Tebernüş Kireçci: Kentsel dönüşümde kredi ve hibeler artırılmalı!


Geri Dön