28 / 04 / 2024

Heyelandan zarar gören evlerde yaşayan vatandaşlar endişeli!

Heyelandan zarar gören evlerde yaşayan vatandaşlar endişeli!

Geçtiğimiz hafta İzmir Çiğli'de meydana gelen heyelan nedeniyle birçok ev zarar görmüştü. Bu evlerde yaşayan vatandaşlar evlerinin yıkılacağı konusunda endişeli



İzmir Çiğli'ye bağlı Şirintepe ve Güzeltepe mahallelerinin sınırında yer alan çoğunluğu tek katlı 33 evin çatısına ve duvarlarına, yağışın etkisiyle yamaçtan kopan kaya ile toprak parçaları zarar verdi. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; bu konutlarda yaşayan vatandaşların endişesi devam ediyor. 

Mahalle sakinlerinden Sakine Kartal yaptığı açıklamada yağışın olduğu gün ani bir sesle irkildiklerini ve çatılarının bir bölümünün, duvarlarının göçtüğünü gördüklerini ifade etti. 

Görme engelli bir torunu bulunduğunu ve yardım beklediklerini dile getiren Kartal, "Çiğli Belediyesi hala gelmedi. 3 hafta önce yine böyle bir şey yaşadık. Komşumuzun evi zarar gördü." dedi. 

Heyelandan zarar gören evlerde yaşayan vatandaşlar endişeli!

Mahalle olarak tedirginlik yaşadıklarını belirten Kartal, "Yağmur yağınca ailecek evimize bir şey olmasın diye nöbet tutuyoruz. 33 ev böyleyiz" şeklinde konuştu. 

"Maddi durumum iyi olsa oturmam"  

Evi zarar gören vatandaşlardan biri olan Erdal Bulut yıllardır korku içinde yaşadıklarını ifade ederek "Bölgemiz heyelan bölgesi. Maddi durumum iyi olsa burada oturmam. Yetkililerden isteğim bize bir konut yapmaları. Bu evde yaşamaktan korkuyorum" dedi. Ferit Kartal da korkudan evine giremediğini söyledi.

 

İzmir Çiğli'de heyelan tehlikesi: Vatandaşlar hasar görmüş evlerde yaşıyor!


Geri Dön