29 / 04 / 2024

İzmir'de evleri zarar gören vatandaşlar taşınıyor!

İzmir'de evleri zarar gören vatandaşlar taşınıyor!

İzmir Seferihisar'da yaşanan 6.6 büyüklüğündeki depremde evi zarar gören vatandaşlar, binalarını tahliye ediyor. Adalet Apartmanı’nda oturan Sevda Çavuş, "Şu an taşınıyoruz çok kötü haldeyiz, kimisine yarım saat kimisine bir saat izin verildi'' dedi.



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü tarafından Seferihisar'da yaşanan 6.6 büyüklüğündeki depremde zarar gören binalarla ilgili hasar tespit çalışmaları başladı. Evleri zarar alan ve dairelerine giremeyen depremzedeler ise taşınıyor. Bazı binalarda acil tahliye kararı verildi. 

Hürriyet'te yer alan habere göre; tahliye kararı verilen Adalet Apartmanı’nda yaşayan Gülver Kırova, "Çok şükür acil İhtiyaçlarımızı almak için yarım saat izin verdiler. Önemli olan diğer eşyalarımız. Birinci kattaydık duvarlarımız hep çatladı fayanslarımız patladı, sıvalar döküldü. Korkunç bir olaydı Allah bir daha yaşatmasın" açıklamasında bulundu. 

'BÜTÜN HERŞEYİMİZ BU APARTMAN'

Adalet Apartmanı’nda yaşayan ve eşyalarını tahliye eden Sevda Çavuş (32) ise, "Şu an taşınıyoruz çok kötü haldeyiz, kimisine yarım saat kimisine bir saat izin verildi. Yarım saatte ne alabildiysek onu alıyoruz, bütün her şeyimiz bu apartmandı başka hiçbir şeyimiz yok” dedi.

Altay İnanç (60), "Depremden orta hasarlı rapor verildi. Deprem nedeniyle binayı boşaltıyoruz. Buradan eşyaları depoya götürüyoruz. Acil boşaltın eşyalarınızı alın dendi. Bütün eşyaları alacağız. Diğer apartmanların çoğu da bugün boşaltıyor. Elektrikle doğalgazı kestiler. Bugün bütün bina boşalacak" diye konuştu.

İzmir'de 1 milyon 400 bin metrekare konut alanı için tahsis edildi!


Geri Dön