Hilti 4 saate kadar yangın, gaz ve duman yalıtımı sağlıyor!
Gelişen teknoloji ve hızla artan nüfus beraberinde yangın risklerini artırıyor. Neredeyse tüm yapılar, özellikle AVM, hastane, otel, yüksek katlı binalar ve metro gibi büyük çaplı projeler yangın açısından her zaman risk taşıyor.
Ülkemizde son 10 yılda irili ufaklı yaklaşık 1 milyona yakın yangın meydana geldi, bu yangınlarda yaklaşık 4 bin insanımız hayatını kaybetti ve 2 milyar TL’yi aşan maddi kayıplar yaşandı. Sadece bu rakamlar bile yangının sonuçlarının ne denli büyük olabileceğini gösteriyor. Yangınlarda yaşanan can kayıplarının en büyük sebebi ise duman ve zehirli gazlar... Ölümlerin yaklaşık yüzde 70‘ine duman zehirlenmesi neden olurken yüzde 60’ı ise yangının çıktığı mahalde değil başka bir mahalde gerçekleşiyor. Bu noktada yangın güvenliği sağlayan ürünler kullanılması ve bilinç çok önemli. İnşaat endüstrisinin inovatif markası Hilti, “Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik” için ilgili kurumlar ile çalışmalar gerçekleştirerek Türkiye’de yangın bilincinin oluşmasına ve risklerin azaltılmasına destek oluyor. Yangın esnasında 4 saate kadar alev, duman ve zehirli gazların yayılmasını ve ısının yükselmesini engelleyen pasif yangın durdurucu ürünlerdeki 30 yılı aşkın uluslararası tecrübesi ve alanında uzman teknik personeli ile öncü bir marka olan Hilti, bu inovatif ürünler ile bugüne kadar pek çok ödül de kazandı.
Olası yangın riski nedenlerinin dikkatli bir şekilde değerlendirilmesi ve önlemlerin alınması gerektiğine dikkat çekerek Yangından Korunma Haftası kapsamında açıklamalarda bulunan Hilti Türkiye ve Orta Asya Genel Müdürü Mehmetçik Kalay, “Türkiye’de yangınların ve dolayısıyla yangından kaynaklanan can ve mal kayıplarının en aza indirilmesini amaçlayan ve 2009 yılında güncellenen “Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik” için ilgili kurumlar ile çalışmalar sürdürüyoruz. Hilti Türkiye olarak ülkemizde yangın bilincinin oluşması için her türlü desteği verdik ve her zaman da vermeye hazırız.” dedi.
Hilti ürünleri yangından kaçış için zaman kazandırıyor, müdahaleye imkan sağlıyor
Yangınlarda ölümlerin yaklaşık yüzde 70’inin duman zehirlenmelerinden, yüzde 60’ının ise yangının çıktığı mahalde değil başka bir mahalde gerçekleştiğine dikkat çeken Mehmetçik Kalay, Hilti Pasif Yangın Durdurucu ürünlerin yangını bir bölgeye hapsederek yangının yayılmasını ve büyümesini engellerken aynı zamanda alev, duman ve zehirli gaz yalıtımını da sağladığını belirtti. Kalay, bu sayede insanların kaçması için zaman kazandırıldığını ve yangına müdahele edilmesine imkan sağlandığını vurguladı.
Yangınların yüzde 65’i elektrik ve mekanik tesisattan kaynaklanıyor
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın (AFAD) verilerine göre yangınların yüzde 65’inin elektrik ve mekanik tesisatlardan kaynaklandığını hatırlatan Kalay, Hilti Pasif Yangın Durdurucuların ağırlıklı olarak yapılardaki elektrik ve mekanik geçişlerin yalıtılmasında kullanıldığını belirtti. Kalay, bu ürünlerin ayrıca duvar-tavan birleşimleri, dilatasyonlar ve giydirme cephe-döşeme birleşimleri gibi yangının yayılma riski olan bölgelerde de kullanıldığını ifade etti.
Hilti Yangın Yalıtım Ürünleri ödülleri topluyor
Marka taahhüdü “Hilti Üstün Performans. Hilti Üstün Dayanıklılık.” olan Hilti’nin ürün gamı içerisinde yapıların farklı bölümleri ve geçişleri için 8 farklı sınıfta, 31 adet yangın durdurucu ürüne sahip olduğunu söyleyen Kalay, “Niteliklerinin yanı sıra uygulama kolaylığıyla da fark yaratan Hilti yangın yalıtım ürünleri 2010 yılından bu yana alanının önemli ödüllerine sahip oluyor. Bu ödüllerden sonuncusunu ise Hilti Yangın Durdurucu Esnek Tuğla ürünü aldı. Kullanıma hazır, yangın anında genleşerek 4 saate kadar yangın, duman ve ısı dayanımı sağlayan ve patenti Hilti’de bulunan bir inovasyon ürünü olan Esnek Tuğla, bu yıl 11.’si düzenlenen Yalıtım Sektörü Başarı Ödülleri’nde En İyi Yangın Yalıtım Ürünü 2013 Ödülü’nün sahibi oldu. Ayrıca Hilti, 2012 yılında Yangın Durdurucu Derz Dolgu Spreyi ile Yılın En iyi Çatı ve Cephe Malzemeleri Ödülü’nü, 2011 yılında ise Yangın Durdurucu Manşon ile Yılın En İyi Yalıtım Ödülü’nü aldı. ” şeklinde konuştu.
Hilti, 2013 yılında Ar-Ge çalışmalarına yaklaşık 440 milyon TL yatırım yaptı
Hilti’nin 2013 yılında Ar-Ge çalışmalarına 189 milyon İsviçre Frangı (CHF) (yaklaşık 440 milyon TL) yatırım yaptığını ve bu yatırımı her yıl yüzde 5 oranında artırmayı planladığını ifade eden Kalay, “Kullanıcı sağlığı ve güvenliğini korumak için durmaksızın yeni teknolojiler geliştiriyoruz. Hilti, her yıl ortalama 30 ürün lansmanı yapıyor ve satışlarının yüzde 30’unu yeni ürünlerinden sağlıyor. 35 bin nüfuslu Lihtenştayn Prensliği’nde, 1941 yılında küçük bir aile şirketi olarak kurulup bugün 21 bin çalışanı olan global bir marka haline gelen Hilti’nin bu başarısının altında inovasyon yatıyor.” açıklamasında bulundu.
Yapının her alanında yangına “DUR” diyen bir Hilti ürünü var
Hilti’nin yangın durdurucu özelliğe sahip ürünleri yapının her alanına ve ihtiyacına cevap veriyor. Mastikler, spreyler, köpükler, kelepçeler, sargılar, bandajlar, boyalar, yastıklar, harçlar, macunlar ve kablo koruma boyası Hilti’nin yangına “DUR” diyen diğer ürünleri arasında yer alıyor.