29 / 04 / 2024

Hilton Müze Otel inşaatında sona gelindi!

Hilton Müze Otel inşaatında sona gelindi!

İçerisinde, "Dünya'nın en uzun" tek parça mozaiğinin yanı sıra, milattan önce ve sonraki dönemlere ait çok sayıda mozaik eserler ile çeşitli Roma şehri kalıntılarının da sergileneceği Hilton Müze Otel, dikkat çeken mimarisinde sona yaklaşıyor.



İnşaatı sırasında kullanılan çelik ünitesiyle, Türkiye'de bir eserde kullanılan en büyük çelik kontstrüksiyon olan Hilton Müze Otel inşaatında yavaş yavaş sona yaklaşılıyor. 

2015 yılı sonunda bitirilmesi beklenen bu önemli turizm yatırımın, marka kent çalışmalarını her alanda sıkılaştıran Antakya ve Antakya'nın inanç turizmi içinde önemli bir yer tutması bekleniyor. 


100 Milyon dolarlık maliyetle sürdürülen yatırımın öne çıkan isimleri, Mimar Emre Arolat ve Hataylı İşadamı Necmi Asfuroğlu'nun, Otel'in tarihle iç içe olan yanına eklediği bilgi ise, ortaya çıkacak yapının asıl çarpıcı özelliğini oluşturuyor: "Zemindeki platformun geçirgen yüzeyinde yer yer açılan yarıklar, saçakların altından avlunun ışık almasını ve arkeolojik kalıntılarla görsel bağın otelin hiçbir alanında kopmamasını sağlıyor. Kazı alanı üzerindeki köprü ve rampalarla mekân bir arkeolojik park olarak tasarlanıyor."


Antakya Gazetesi


Geri Dön