28 / 04 / 2024

Hindistan kripto para gelirlerine vergi getirdi!

Hindistan kripto para gelirlerine vergi getirdi!

Hindistan Maliye Bakanı Nirmala Sitharaman son zamanlarda sık sık gündeme gelen kripto paralarla ilgili olarak yaptığı açıklamada" Yapılan transferlerin büyüklüğü özel bir vergi rejimi uygulanması gerekliliğini doğurdu." şeklinde konuştu.



Hindistan Maliye Bakanı Nirmala Sitharaman, merakla beklenen 2022-2023 yılına ilişkin bütçenin sunumunu yaptı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Nirmala Sitharaman, son zamanlarda sık sık gündeme gelen kripto paralar ve NFT dahil dijital varlıkların satışından elde edilmiş olan her türlü gelirin yüzde 30 oranında vergilendirileceğini kaydetti.

Dijital varlıkların kullanımıyla da ilgili önemli açıklamalar yapan Sitharaman, “Yapılan bu transferlerin büyüklüğü özel bir vergi rejimi uygulanması gerekliliğini doğurdu.” diye konuştu.

Hindistan kripto para gelirlerine vergi getirdi!

Bakan Sitharaman, söz konusu dijital varlıkların satışından kaynaklanan zararlarında diğer gelirlerden mahsup edilemeyeceğini de hatırlattı.

Hindistan’ın kendi yerel Merkez Bankası dijital para birimini blok zinciri teknolojisini kullanarak gelecek mali yılda kullanıma açacağını kaydeden Bakan Nirmala Sitharaman, “CBDC’nin piyasaya sürülmesi, dijital ekonomiye büyük bir destek verecek.” dedi.

Kripto para yatırımcılarına dikkat çeken uyarı: Beklemede kalın!

Bitcoin toparlanacak mı? İşte son durum...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön