01 / 05 / 2024

Hindistan'daki konut projesi yolsuzluk anıtına dönüştü!

Hindistan'daki konut projesi yolsuzluk anıtına dönüştü!

Hindistan'ın Mumbai (Bombay) kentinde savaş dulları için inşa edilen konut projesi, ülke siyasetini sarsan dev bir yolsuzluk anıtına dönüştü...



Altı katlı bir apartman olarak imar izni alan inşaat sonuçta 31 katlı bir gökdelene dönüşmekle kalmadı, dairelerin savaş dulları yerine Hindistan ordusundan yetkililere ve siyasetçilere piyasa değerinin çok daha altında satıldığı ortaya çıktı.

Hindistan çevre Bakanlığı, binanın yıkılacağını söylüyor. Gerekçe olarak, aşırı yükselen apartmanın sahilleri koruma yasasını ihlal ettiği açıklandı.
Hindistan'ın ticaret merkezi Mumbai'ın seçkin bir semtinde inşa edilen bina, sahil kıyısında izin verilen kat sınırını büyük oranda aşıyor.

çevre Bakanı Jairam Ramesh, bir gazeteye verdiği mülakatta, apartmanı tümüyle yıkma kararının bundan böyle sahilleri koruma yasasını ihlal etmeye kalkışanlara iyi bir örnek teşkil edeceğini söyledi.

Mumbai'ın bağlı olduğu Maharaştra eyaletinin hükümet başkanı Aşok çavan, akrabalarının daire sahibi olduğu ortaya çıktıktan sonra istifa etmek zorunda kaldı.
Ancak çavan, yolsuzluk suçlamasını reddediyor.
Binanın sahiplerini temsil eden avukatlar, yıkma kararını temyize götüreceklerini söylüyorlar.
Radikal


Geri Dön