29 / 04 / 2024

Hindistan'la 8 milyar dolarlık inşaat anlaşması yapılacak!

Hindistan'la 8 milyar dolarlık inşaat anlaşması yapılacak!

Türk-Hint İş Konseyi Başkanı Alkış, yıl sonuna kadar 8 milyar dolarlık sözleşme olacağını ve 3.5 milyar dolarlık bir liman projesi için de görüştüklerini söyledi



Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK), Türk-Hint İş Konseyi Başkan Vekili Erdal Alkış, Türkiye ile Hindistan arasında varılan altyapı ve inşaat anlaşmalarının yıl sonuna doğru resmiyete döküleceğini söyledi. Önümüzdeki 3 ay içinde, başlangıçta 1 milyar dolarlık bir sözleşme ve yıl sonunda da 7 milyar dolarlık diğer bir sözleşme ile büyük çapta ortaklığın başlayacağını dile getiren Alkış, yeni projeler üzerinde çalıştıklarını söyledi. Hindistan hükümetinin, Güney Hindistan'ın turizm kenti Trivandrum'da 3.5 milyar dolarlık başka bir liman konsept inşaatı için proje arayışına girdiğini belirten Alkış, Ekim ayında Hindistan Bayındırlık Bakanının Türkiye ziyaretinde konunun masaya yatırılacağını söyledi.

Uluslararası tecrübeye sahip 2-3 Türk şirketinin böyle bir projeyi rahatlıkla üstlenebileceğini belirten Alkış, projelerle ilgili protokol çalışmalarının yapıldığını belirtti. Hindistan Kuzey Doğu Bölgesi Sanayi ve Ticaret Federasyonu'ndan 15 kişilik iş adamı heyetinin Türk işadamları ile ikili görüşmeler yapmak üzere organize edilen toplantıda konuşan Alkış, "Türkiye'nin müteahhitlik sektöründe avantajı varken, Hindistan'da iş yapan şirketlerin sermaye avantajı bulunuyor. Bu ikisi bir araya geldiğinde, Hindistan ve Türkiye, çok büyük bir sinerji meydana getirecektir. Konsey olarak, önümüzdeki 5 yıl içinde hedefimiz 500 bin Hintli turistin Türkiye'ye gelmesi, 30 milyar dolarlık ticaret hacmi ve karşılıklı 1 milyon vizenin verilmesi'' dedi.
İrfan Donat/Sabah

Hindistan'la inşaat anlaşması yapılacak
Türkiye ile Hindistan arasında, inşaat alanında önümüzdeki 3 ay içinde 1 milyar dolarlık bir sözleşme ve yıl sonunda 7 milyar dolarlık başka bir sözleşme ile büyük çapta ortaklığa gidecek

DEİK/Türk-Hint İş Konseyi toplantısında, Türk-Hint İş Konseyi ve FINER arasında işbirliği anlaşması da imzalandı. DEİK Türk-Hint İş Konseyi tarafından, Hindistan Kuzey Doğu Bölgesi Sanayi ve Ticaret Federasyonu (FINER) üyelerinden oluşan işadamı heyetinin ziyareti dolayısıyla düzenlenen toplantıda konuşma yapan İş Konseyi Başkan Yardımcısı Erdal Alkış, 5 yıl önce THY'nin Türkiye'den Hindistan'a bir uçuşu bulunurken, bugün haftada 14 uçuş yapıldığını ve THY dışında 4 firmanın da endirekt Hindistan'a yolcu götürdüğünü kaydetti. Alkış, Konsey olarak, 5 yıl içinde hedeflerini, '500 bin Hintli turistin Türkiye'ye gelmesi, 30 milyar dolarlık ticaret hacmi ve karşılıklı 1 milyon vizenin verilmesi'' olarak açıkladı. Alkış, inşaat alanında, 3 ay içinde, başlangıçta 1 milyar dolarlık bir sözleşme ve yıl sonunda 7 milyar dolarlık başka bir sözleşme ile büyük çapta ortaklığın başlayacağını söyledi.
Akşam

Hindistan'la toplam 8 milyar dolarlık işbirliği yapılacak

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK), Türk-Hint İş Konseyi Başkan Yardımcısı Erdal Alkış, Türkiye ile Hindistan arasında, inşaat alanında önümüzdeki 3 ay içinde, başlangıçta 1 milyar dolarlık bir sözleşme ve yıl sonunda 7 milyar dolarlık başka bir sözleşme ile büyük çapta ortaklığın başlayacağını bildirdi. DEİK Türk-Hint İş Konseyi tarafından, Hindistan Kuzey Doğu Bölgesi Sanayi ve Ticaret Federasyonu (FINER) üyelerinden oluşan iş adamı heyetinin ziyareti dolayısıyla düzenlenen toplantıda konuşan Alkış, Türkiye için uzun zamandır ihmal edilmiş bir ülke olan Hindistan ile son 5 yılda ilişkilerde ciddi mesafe alındığını belirtti.
Haftada 14 uçuş var
Erdal Alkış, 5 yıl önce THY'nin Türkiye'den Hindistan'a bir uçuşu bulunurken, bugün haftada 14 uçuş yapıldığını ve THY dışında 4 firmanın da endirekt olarak Türkiye'den Hindistan'a yolcu götürdüğünü kaydetti. 5 yıl önce Hindistan'dan Türkiye'ye yılda 10 bin kişi gelirken, bugün bu  sayının 100 bini geçtiğini de dile getiren Alkış, aynı dönem itibariyle Hindistan'dan 1 milyar dolarlık ithalat ve bu ülkeye 50 milyon dolarlık ihracat yapan Türkiye'nin ihracatının, yüzde 80 gelişme gösterdiğini anlattı. Alkış, amaçlarının, Türkiye ve Hindistan arasında ticari, kültürel, sosyal ilişkilerin olması gereken boyuta ulaştırılması olduğunun altını çizerek, iki ülke arasında her sektörde işbirliği yapılabileceğini söyledi.
Türkiye'nin müteahhitlik sektöründe avantajı varken, Hindistan'da iş yapan şirketlerin sermaye avantajı bulunduğunu belirten Alkış, "Bu ikisi bir araya geldiğinde, Hindistan ve Türkiye, çok büyük bir sinerji meydana getirecektir" dedi. 
Hürriyet

Hindistan-Türkiye arasında 7 milyar dolarlık ortaklık

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK), Türk-Hint İş Konseyi Başkan Yardımcısı Erdal Alkış, Türkiye'yle Hindistan arasında, inşaat alanında gelecek 3 ay içinde, başlangıçta 1 milyar dolarlık, yıl sonundaysa 7 milyar dolarlık bir sözleşmeyle ortaklığın başlayacağını bildirdi.

Türkiye'nin müteahhitlik sektöründe avantajı varken, Hindistan'da iş yapan şirketlerin sermaye avantajı bulunduğunu belirten Alkış, "Bu ikisi bir araya geldiğinde, Hindistan ve Türkiye, çok büyük bir sinerji meydana getirecektir" dedi.
5 yıl önce Hindistan'dan Türkiye'ye yılda 10 bin kişi gelirken, bugün sayının 100 bini geçtiğini dile getiren Alkış "konsey olarak amacımız 5 yıl içinde 500 bin Hintli turistin Türkiye'ye gelmesi, 30 milyar dolarlık ticaret hacmi ve karşılıklı 1 milyon vizenin verilmesi" diye konuştu. 
Milliyet

Türkiye ile Hindistan inşaatta yıl sonuna kadar 7 milyar dolarlık ortaklığa ulaşacak

Türkiye'nin Hindistan'a yaptığı ihracatın beş yılda yüzde 80 arttığını kaydeden Türk-Hint İş Konseyi Başkan Yardımcısı Erdal Alkış, 'Hedefimiz beş yılda 500 bin Hintli turistin Türkiye'ye gelmesi ve 30 milyar dolarlık ticaret hacmi' dedi

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK), Türk-Hint İş Konseyi Başkan Yardımcısı Erdal Alkış, Türkiye ile Hindistan arasında, inşaat alanında önümüzdeki üç ay içinde, başlangıçta 1 milyar dolarlık bir sözleşme ve yıl sonunda 7 milyar dolarlık başka bir sözleşme ile büyük çapta ortaklığın başlayacağını söyledi.
DEİK Türk-Hint İş Konseyi tarafından, Hindistan Kuzey Doğu Bölgesi Sanayi ve Ticaret Federasyonu (FINER) üyelerinden oluşan iş adamı heyetinin ziyareti dolayısıyla düzenlenen toplantıda konuşan Erdal Alkış, Türkiye için uzun zamandır ihmal edilmiş bir ülke olan Hindistan ile son beş yılda ilişkilerde ciddi mesafe alındığını ifade etti.

THY seferlerini artırdı
Alkış, beş yıl önce THY'nin Türkiye'den Hindistan'a bir uçuşu bulunurken, bugün haftada 14 uçuş yapıldığını ve THY dışında dört firmanın da endirekt olarak Türkiye'den Hindistan'a yolcu götürdüğünü kaydetti. Beş yıl önce Hindistan'dan Türkiye'ye yılda 10 bin kişi gelirken, bugün bu sayının 100 bini geçtiğini dile getiren Alkış, aynı dönem itibarıyla Hindistan'dan 1 milyar dolarlık ithalat ve bu ülkeye 50 milyon dolarlık ihracat yapan Türkiye'nin ihracatının, yüzde 80 oranında gelişme gösterdiğini anlattı.

Her sektörde işbirliği
Erdal Alkış, amaçlarının, Türkiye ve Hindistan arasında ticari, kültürel, sosyal ilişkilerin olması gereken boyuta ulaştırılması olduğunun altını çizerek, iki ülke arasında her sektörde işbirliği yapılabileceğini belirtti.

Anlaşma imzalandı
Türkiye'nin müteahhitlik sektöründe avantajı varken, Hindistan'da iş yapan şirketlerin sermaye avantajı bulunduğunu belirten Alkış, "Bu ikisi biraraya geldiğinde, Hindistan ve Türkiye, çok büyük bir sinerji meydana getirecektir" diye konuştu.
Alkış, Konsey olarak, önümüzdeki beş yıl içinde hedeflerini, "500 bin Hintli turistin Türkiye'ye gelmesi, 30 milyar dolarlık ticaret hacmi ve karşılıklı 1 milyon vizenin verilmesi" olarak açıkladı. Toplantıda, Türk-Hint İş Konseyi ve FINER arasında bir işbirliği anlaşması da imzalandı.
Radikal


Geri Dön