23 / 07 / 2024

Hırdavat devi Häfele'nin hedefi her şehirde bir mağaza

Hırdavat devi Häfele'nin hedefi her şehirde bir mağaza

Mobilya, kapı donanım ve aksesuarları alanında faaliyet gösteren Häfele, Türkiye'de yeni mağazalarla büyüyecek




Mağaza sayılarının 10'u bulduğunu söyleyen şirketin CEO'su Hilmi Uytun, beş mağaza daha açacaklarını kaydetti. Häfele'nin her şehirde bir mağaza açmayı hedeflediğini belirten Uytun, "Häfele'nin müşterileri arasında mimarlar, müteahhitler ve seri imalatçılar var. Mağazalarla birlikte küçük ve orta ölçekli mobilya üreticileriyle nihai tüketiciye ulaşmayı istiyoruz" dedi.
Yurtiçinde 5 yıldızlı oteller, hastane ve üniversitelerin yanı sıra Türk müteahhitlerin yurtdışındaki inşaat projelerinde de ürün tedarik ettiklerini belirten Uytun, "Häfele Türkiye, euro bazında üç yılda yüzde 600 büyüdü" dedi.

6 ülke Türkiye'ye bağlandı
Häfele Türkiye'ye, 6 ihracat ülkesinin de bağlandığını belirten Uytun, "Bunlar arasında Türkmenistan, Kırgızistan, Gürcistan, Özbekistan, Irak ve İran var" dedi. Uytun, bu ülkelerde de mağazalar açacaklarını anlattı.
Mobilya sektöründe KDV'nin 3 ay süreyle yüzde 18'den yüzde 8 indirilmesinin sektöre iyi bir motivasyon olduğunu ifade eden Uytun, "Sektörde geçici işten çıkarmalar kalktı" dedi.
Şirketin Pazarlama Direktörü Eda Başar Uytun da, mobilya, kapı donanım ve aksesuarlarında klasiğe dönüldüğünü söyledi. Uytun, dünyada toplam cirosu 850 milyon euro olan Häfele'nin Türkiye'ye 15 milyon euro yatırım yaptığını kaydetti.
Uytun, ürünleri arasında swarovski taşlı kapı kolu, mobilya kulpu ve perde aksesuarlarının bulunduğunu belirtti. (Milliyet)


Geri Dön