07 / 05 / 2024

Hisseli tapu başkasına satılır mı? Hisseli tapu resmi tapuya nasıl çevrilir?

Hisseli tapu başkasına satılır mı? Hisseli tapu resmi tapuya nasıl çevrilir?

Hisseli tapu, bir gayrimenkulün ortaklarını gösteren tapu türüne denilmektedir. Peki “Hisseli tapu başkasına satılır mı? Hisseli tapu resmi tapuya nasıl çevrilir?” İşte bu soruların yanıtları…



HİSSELİ TAPU BAŞKASINA SATILIR MI?

Hisseli taşınmazın tüm hisseleri birlikte satışa çıkarılabilir. Hisse sahiplerinin, gayrimenkulün satışı konusunda ortak karar vermeleri ve satış için tapuda hazır bulunmaları istenir. Tüm hisse sahiplerini temsil edecek bir avukata vekalet verilerek de tapu devri gerçekleşir.

HİSSELİ TAPU RESMİ TAPUYA NASIL ÇEVRİLİR?

Taşınmaz mülklerde hissesi bulunan kişilerin hepsi tüm hisselerini 3.kişiye satarak tapuda devir işlemini gerçekleştirir. Bu durumda yeni malik tek tapuya sahip olmuş olur. Taşınmazın hisseli malikleri kendi aralarında bir kimseye hisselerini satarak tapuda devir ederler ve bu şekilde bütün hisseleri satan olan hissedar bu taşınmazın tt tapu sahibi olur.

HİSSELİ TAPUNUN SATIŞI!

Hisseli tapunun satışında alıcı ve satıcının anlaşmasının yeterli olmamasından dolayı müstakil tapu satışları kadar kolay olmamaktadır. Satış işlemi başlamadan hissedarların anlaşmış olmaları, hissedarların sahip olduğu ön alım hakları nedeniyle önem arz ediyor. Ortaklar kendi hisselerini satabilir ancak diğer hissedarın haberi olmadan satış yaparsa şufa davası açılabilir. Hissedarların noter aracılığı ile haberinin olması durumunda şufa hakkı ortadan kaybolur.

MİRASÇI KENDİ PAYINI SATABİLİR Mİ?

Miras halinde geçen paylara dair birçok soru yöneltilmektedir. İster mirasın açılmasından sonra olsun isterse de önce olsun, miras payının devrinin bir diğer mirasçıya ya da üçüncü bir kişiye yapılması da mümkündür. Terekedeki bütün miras pay oranın devri de şart değildir. Mirasçı eğer isterse terekenin bir kısmı üzerindeki miras payını devredebilme hakkına sahiptir.

KYK 3 aylık burs ne zaman yatacak? İlk burs ne kadar yatacak 2023?

PTT iki ayda bir ödeme yapıyor! Şartları taşıyorsanız hemen paranızı alın!


Geri Dön