Genel

Hisseli tapu nasıl satılır? Miras kalan evin kardeşlerden birine devredilmesi için ne yapılmalıdır?

Hisseli tapu üzerinde gerçekleştirilen işlemler diğer tapu türlerine kıyasla farklıdır. Özellikle “Hisseli tapu nasıl satılır?” sorusu sıklıkla sorulan sorulardan biridir. İşte bu soruların yanıtları!Bunlara ek olarak da hissedarlardan 65 yaş üzerinde olan var ise bu kişilerin akli denge durumu için rapor alınması şartı bulunmaktadır

BABADAN KALAN EV NASIL SATILIR?

Miras kalan evin, konutun satışı için her varisin nüfus cüzdanı fotokopisi ve veraset belgesinin ibraz edilmesi gerekmektedir. Bunlara ek olarak da hissedarlardan 65 yaş üzerinde olan var ise bu kişilerin akli denge durumu için rapor alınması şartı bulunmaktadır. Tapu devir işlemi için tapu harcı ve döner sermaye bedeli yatırılarak satış işlemi sonlanır.

İşte hisseli tapuda merak edilen diğer sorular…

HİSSELİ TAPU NASIL SATILIR?

Hisseli taşınmazın tüm hisselerin birlikte satılmasında herhangi bir engel yoktur. Ancak hisse sahiplerinin, gayrimenkulün satışı konusunda ortak karar vermeleri ve satış için tapuda hazır bulunmaları gerekmektedir. Tüm hisse sahiplerini temsil edecek bir avukata vekalet verilerek de tapu devri gerçekleştirilir.

MİRAS KALAN EVİN KARDEŞLERDEN BİRİNE SEVREDİLMESİ İÇİN NE YAPILMALIDIR?

Mirasın payının kardeşe, kardeşlere devri konusunda noter onaylı bir sözleşmeye gerek yoktur. Miras payının kardeşe devredilmesi hususunda her iki taraf arasında yazılı bir sözleşme yapılarak ve bu sözleşmenin her iki tarafın imzalanması ile yapılmaktadır.

HİSSELİ TAPU DEVREDİLİEBİLİR Mİ?

Arsa hisse devir işleminde kardeşler arasında hisse devri veyahut mirasçıların paylarının bulunduğu bir arsa için yapılacak ise; iştirak bozulmadan bağış ya da satış şekilde hisse devri gerçekleşebilir.

HİSSEDARLARDAN HABERSİZ TAPU BÖLÜNÜR MÜ?

Hisseli tapunun satışının gerçekleşmesi için ilk önce tüm hisse sahiplerinin tapuda bulunması istenir. Eğer tapuda hissedarlar bulunmaz ise tıpkı diğer tapulu satışlarda yapıldığı gibi avukat veya başka birine vekaletlerini verme hakkı da bulunmaktadır. Hisseli tapu için tapu kütüğünde yapılan ayırma işlemi olarak bilinen ifraz ile bölünme yapılmaktadır.

HİSSELİ TAPU ALIRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİDİR?

Hisseli arsa alımında öncelikle Tapu Sicil Müdürlüğü'nde ve Noter'de yapılacak İşlemlerini tamamlamalısınız. Hisseli bir arsayı satın alırken yapmanız gerekenlerden biri de mutlaka Tapu Sicil Müdürlüğü'ne ve notere giderek ilgili arsanın satın almak istediğiniz bölümünün yani o kısmın sınırları çizmeniz belirlemeniz gerekir. Parsel tespitinin yapılması, daha sonra sorun yaşamanızı engelliyor.

Aile Destek ödemeleri şubat ayının kaçında yatıyor? Aile destek ödemeleri zamlandı mı?

Yatırımcılar teyakkuzda! Selçuk Geçer şubat ayını işaret etti! Seçim öncesi ortalığı kasıp kavuracak!