14 / 05 / 2024

Hisseli tapuda hisse satışı nasıl yapılır? Kardeşler arasında hisse devri nasıl yapılır?

Hisseli tapuda hisse satışı nasıl yapılır? Kardeşler arasında hisse devri nasıl yapılır?

Hisseli tapu konusunda vatandaşların merak ettiği bazı sorular vardır. Onlardan biri de hisseli tapu satışıdır. İşte bu konuya dair merak edilenler!



HİSSELİ TAPUDA HİSSE SATIŞI NASIL YAPILIR?

Hisseli taşınmazın tüm hisseleri beraber satılabilir. Hisse sahipleri olan vatandaşlar, gayrimenkulün satışına dair ortak karar vermeleri ve satış için tapuda hazır bulunmaları gerekir. Tüm hisse sahiplerini temsil edecek bir avukata vekalet verilerek de tapu devri gerçekleştirilmiş olur.

HİSSELİ TAPU ÜZERİNE EV YAPILABİLİR Mİ?

Hisseli olan bir arsaya ev yapılması mümkündür. Ama hisseli arsada hangi bölümün hangi hissedara ait olduğunun tespit edilmemesinden dolayı ev yapmak için herkesin onayı alınmalıdır. Onay alınmadan hisseli arsaya ev yapılması halinde diğer hissedarların mülkiyet hakkı ihlal edilmiş olur.

KARDEŞLER ARASINDA HİSSE DEVRİ NASIL YAPILIR?

Mirasın payının kardeşe devri konusunda noter onaylı bir sözleşme alınmasına gerek yoktur. Miras payının kardeşe devredilmesi, her iki taraf arasında yazılı bir sözleşme yapılır ve bu sözleşmenin her iki tarafın imzalanması ile yapılmaktadır.

HİSSELİ TAPUYA HACİZ GELİRSE NE OLUR?

Borçtan dolayı hisseli tapulara haciz işlemi gelebilir. Borçtan dolayı kişilerin mülkiyetlerinde olan hisseli gayrimenkullerin tapularına haciz işlemi uygulanabilir. Bununla ilgili olarak yasal bir engel bulunmamaktadır.

HİSSELİ TAPU HİSSEDARLARDAN HABERSİZ SATILIR MI?

Hisseli taşınmaz mallarda hissedarlardan biri hissesini satmak ister ise öncelikle ortaklardan birine satmak için tapudan bir ihtarname çekilmesi gerekiyor. Diğer ortak satın almak istemezse, bunu yazılı olarak bildirmesi gerekmektedir.

BABADAN MİRAS KALAN HİSSEMİ NASIL SATARIM?

Mirasın intikali konusunda yani devir gerçekleştikten hemen sonra varisler arasında görüş birliği var ise satış işlemi gerçekleştirilebilir. Miras kalan gayrimenkul ne ise onun satışı için varislerin her birinin nüfus cüzdanı fotokopisi ve veraset belgesinin ibraz edilmesi gerekiyor.

Sigortası olanlara müjde! Bu para IBAN’a yatırılıyor! Hemen kontrol edin!

Rapor parası maaş hesabına nasıl yatar? Rapor parası nasıl alınır?


Geri Dön