Genel

Hisseli tapuda dikkat! Hisseli tapu müstakile çevrilir mi? Ortak ev tapusu tek tapuya nasıl çevrilir?

Hisseli tapuya dair merak edilen detaylar vatandaşlar tarafından araştırılmaktadır. Onlardan biri de hisseli tapunun müstakil tapuya nasıl çevrildiğidir. İşte detaylar!Taşınmaz herkesin adına tescil edilmiş ise, kendi adına tesçil edilmiş müstakil hissesini diğerlerine danışmadan da satma hakkında sahiptir

KENDİ HİSSEMİ NASIL SATABİLİRİM?

Hisse satışında eğer, mülkiyet türü elbirliği ise; yani hisse sahiplerinin isimleri ve hisse miktarları işlenmiş, belirtilmiş ise satışta diğer hissedarların da onayı alınması gerekiyor. Taşınmaz herkesin adına tescil edilmiş ise, kendi adına tesçil edilmiş müstakil hissesini diğerlerine danışmadan da satma hakkında sahiptir.

İşte hisseli tapu konusuna dair merak edilen diğer detaylar…

HİSSELİ TAPU MÜSTAKİLE ÇEVRİLİR Mİ?

Hisseli tapudan müstakil tapuya geçişte bazı detaylar bulunmaktadır. Hisseli tapudan müstakil tapuya geçişte parselin, bulunduğu yerde 3194 sayılı İmar Kanunu'nun 18'inci madde uygulaması yapılır ise hisse çözümü söz konusu olmamaktadır.

ORTAK TAPU SATIŞI NASIL YAPILIR?

Hisseli taşınmazın tüm hisselerinin birlikte satılabilme imkanı bulunmaktadır. Hisse sahiplerinin, gayrimenkulün satışına dair ortak karar vermeleri ve satış için tapuda hazır bulunmaları istenir. Tüm hisse sahiplerini temsil edecek, onları yansıtacak bir avukata vekalet verilerek de tapu devri gerçekleştirilebilir.

ORTAK TAPU HABERSİZ EV SATIŞINA NASIL ENGEL OLUNUR?

Hisseli tapunun satışının önünde herhangi bir engel yoktur. Satış Noter'de yapılan sözleşmeyle ya da tapu sicilinde yapılmaktadır. Yalnızca burada diğer pay sahiplerinin bir önalım, şufa hakkına sahip olduğunun bilinmesi de gerekmektedir.

MASRAFSIZ TAPU DEVRİ NASIL OLUR?

Masrafsız tapu devri için ilk önce şunlar yapılır; Masrafsız tapu devri işleminde, tapu dairesine başvuruda bulunulması gerekli. Tapu dairesi tarafından yapılan devir işlemleri, iki taraf arasındaki satışların dışında gerçekleştirilir ve satış olmadan tamamlanan tapu devri işlemine “Tabu Hibesi” de denilmektedir.

HİSSELİ TAPUDAN NASIL KURTULURUM?

Hisseli tapu ayırma işleminde ilk olarak serbest çalışan harita ve kadastro mühendislerine danışılmalı ve detaylı olarak arsa ayırma planını hazırlatılmalıdır. Harita mühendisi arsaya dair çap ve kroki ölçümlerini yapmalı ve daha sonrasında ise bu planı Tapu ve Kadastro Müdürlüğü onayına sunuyorsunuz.

Kamu kuruluşunda çalışmak isteyenlere müjde! Ulaştırma Bakanlığı duyurdu! 224 personel alımı yapılacak!

İslam Memiş’ten 31 Aralık uyarısı! Doları ve altını olanlar çok dikkatli olsun!