04 / 05 / 2024

Hitay, Sotheby's ile Miami'de rezidans satacak

Hitay, Sotheby's ile Miami'de rezidans satacak

Türkiye'de lüks konut sektöründeki gelişim ABD'li ünlü müzayede evi Sotheby's'in lüks emlak danışmanlık şirketi Sotheby's Realty International'ı Türkiye'ye getirdi  



Sotheby's Realty International'ın Türkiye temsilciliğini alan işadamı Emin Hitay, bugünden itibaren Türkiye'deki lüks konutları yerli ve yabancılara, yurtdışındakileri ise Türk zenginlere pazarlayacak. Hedeflerinin ilk yıl işlem bazında 1 milyar dolarlık satış gerçekleştirmek olduğunu söyleyen Hitay, sonraki yıllarda ise yüzde 20'lik büyüme hedefleri olduğunu kaydetti. Portföylerinde ilk olarak Kaliforniya'da bir üzüm bağını Türk zenginlere pazarlamak olduğunu söyleyen Hitay, bunun yanı sıra ABD'de Miami'deki South Beach'te yapılan, içerisinde otelin de olduğu ve yaşamın başladığı W Residences projesindeki 150 adetlik rezidansı da Türklere pazarlayacaklarını söyledi. Hitay, Türkiye'de portföylerine ilk giren projenin ise Bodrum Hebilköy'de Aytaç İnşaat tarafından yapılan değeri 2.8 milyon ile 3.2 milyon euro arasında değişen 5 villa olduğunu kaydetti. Hitay, 'Eskiden yurtdışını gittiğimizde nerelisiniz dediklerinde Türküz derken boynumuz biraz bükük olurdu. şžimdi gururla Türküz diyoruz' dedi.

25 BİN DOLARLIK FİYAT CEZBETTİ
Hitay, Türkiye'deki lüks konutlarda metrekare fiyatlarının 4-5 bin dolardan başlayıp 25 bin dolara kadar çıktığını kaydederek 'Bu fiyatlar Londra, Paris, New York ile yarışabilecek duruma geldi' diye konuştu. Sotheby's Türkiye'nin Yönetim Kurulu Başkanı olan çiğdem Hitay ise yabancıların sadece yeni projelere değil eski İstanbul olarak adlandırılan bölgelerdeki yalı ve villaları da tercih ettiğini söyledi.

'YABANCIYA MÜLK SATIşžI KOLAYLAşžTIRILMALI'
Sotheby's markası ile Türkiye'de yabancılara da konut danışmanlığı yapacaklarını söyleyen Hitay, 'Mütekabiliyet konusunda hükümetin yapıcı bir çalışma içinde olduğunu biliyoruz. Bu işi kolaylaştıracaklarını tahmin ediyoruz' diye konuştu. Hitay, Avrupalılar dışında diğer ülke vatandaşlarına şirket kurarak satış yapacaklarını da sözlerine ekledi.

3 YILDIR TAKİPTE
Sotheby's Realty CEO'su Mike Good ise 3 yıldır Türkiye pazarındaki gelişmeleri takip ederek pazara girmek istediklerini söyledi.
Sabah/Dilek Taş

Basında yer alan diğer haberler:

 

Sotheby"s lüks konut için geldi 1 milyar dolar ciro hedefi koydu

Müzayede alanında dünyaca ünlü Sotheby"s"in gayrimenkul işi yapan şirketi Sotheby"s International Realty Affiliates, Hitay Yatırım Holding"le İstanbul"da ilk ofisini açtı. Hitay, yıllık 1 milyar dolarlık işlem yapmayı hedeflediklerini söyledi.

TÜM dünyada sattığı lüks konutlarla tanınan Sotheby"s International Realty Affiliates, Hitay Yatırım Holding"in patronu Emin Hitay ile Türkiye"ye geldi. Nişantaşı"nda ilk ofisini açan firma, Türkiye"de işlem bazında yıllık 1 milyar dolar ciroya ulaşmayı, yıllık yüzde 20 büyümeyi hedefliyor. 44 ülkede 530 ofisiyle lüks gayrimenkul danışmanlık hizmetleri veren Sotheby"s International Realty, Türkiye pazarına œkaliteli büyüme görerek girdi. şžirketin yöneticileri Emin Hitay, Sotheby"s International Realty CEO"su Mike Good, Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı çiğdem Hitay ve Genel Müdürü Arman Özver Türkiye"deki hedeflerini anlattı.  

Geliri üçe katladı

Emin Hitay, bu yıl Türkiye"de lüks tüketime 14 milyar dolar harcandığını belirterek, şunları söyledi: œTürkiye"de kişi başı gelir 8 yılda üç kat arttı. Lüks gayrimenkul ve tüketim buna paralel olarak arttı. Lüks segmentteki boşluğu doldurmak için ofisimizi açtık. Lüks gayrimenkuller önümüzdeki dönemde çok hızlı artacak, pazarda önemli yerimiz olacak.  

Fiyatlar New York"a yakın

İlk ofislerini İstanbul Avrupa yakasında açtıklarını, ancak İstanbul"da birkaç ofis daha açmayı planladıklarını kaydeden Hitay, beş yılda ofis sayılarını 10"a çıkarmayı düşündüklerini söyledi. Bodrum ve Antalya"da da ofisleri olabileceğini ancak ağırlığı İstanbul"a vereceklerini bildiren Emin Hitay, şöyle konuştu: œİstanbul"da yapılan gayrimenkul yatırımlarının yüzde 15"i lüks konutlardan oluşuyor. İstanbul"daki lüks konutların metrekare fiyatları 4“5 bin dolar ile 20“25 bin dolar arasında değişiyor. Bu fiyatlar, özellikle İstanbul"un bazı bölgelerinde Londra, Paris, New York fiyatlarını yakalamış durumda ve ileride büyük ihtimalle daha da tırmanacak.

Hızlı artış bekliyoruz

Emin Hitay, 2010"un ilk çeyreğinde 566 milyar dolar olan yabancı gayrimenkul alımlarının ikinci çeyrekte 916 milyon dolara ulaşmasının Türkiye"deki gayrimenkul pazarına yabancı ilgisindeki artışın bir göstergesi olduğunu belirterek, œTürkiye ofisinin açılışı tam kriz sonrasında pazarın hızlı şekilde büyüyeceği bir döneme denk geldi. Lüks gayrimenkul yatırımlarında hızlı artış bekliyoruz dedi.

2009"da yüzde 50 büyüdük

SOTHEBY"S International Realty CEO"su Mike Good, müzayede hizmetleri veren Sotheby"s"in gayrimenkul alanına girmesiyle kurulan şirketin bugün İngiltere, Fransa, Portekiz, İspanya, Rusya, Katar gibi ülkelerde faaliyet gösterdiğini belirtti. Stratejik bir konumda bulunan Türkiye"de önemli bir fırsat gördüklerini vurgulayan Good, uluslararası alanda geçen yıl yüzde 50"lik bir büyüme kaydettiklerini söyledi.

Yalıların değeri artacak

EMİN Hitay, İstanbul"da Boğaziçi etrafındaki yalıların fiyatlarına ilişkin, œBoğaz belli. çekip uzatamazsınız. Sırtlarında imkanlar daha geniş ama boğazın üzerinde limitli sayıda ev var. Buradaki daireler 5“6 milyon dolarlardan başlıyor ve 150 milyon dolarlara kadar giden rakamlar var. Herkes yalıda oturmak ister, dolayısıyla fiyatlarda artış bekliyoruz yorumunu yaptı. Arman Özver ise, yalıların bir sanat eseri gibi œmüthiş kimlikleri olduğuna vurgu yaparak, œFiyatlarını belirlemek çok zor. İstanbul"da aslında bir hazinenin üstünde oturuyoruz, önümüzde müthiş bir kompozisyon var. Lüks konutta yalılar ve eski İstanbul önem kazanıyor diye konuştu.

Yurtdışından talep şimdiden başladı

ARMAN Özver, müşteri envanterini oluştururken seçici davranacaklarını belirterek, œButik servis vereceğiz. Açık portföy çalışmayacağız dedi. Dünyada œLess is more yani œAz ve öz sloganıyla çalıştıklarını kaydeden Özver, portföylerine sorunsuz gayrimenkulleri alacaklarını da belirtti. Emin Hitay da yabancı müşterileri olup olmayacağına yönelik, œYabancılar olacak tabii ki. Daha işe başlamadan dışarıdan talep var. Hem Türklere yurtdışı, hem yabancılara Türkiye"de göstereceğimiz çok önemli portföy var dedi.

Hürriyet


Sotheby"s ofis açtı, dünya sosyetesine konut satacak  

Sotheby"s, dünyanın en zengin isimlerine lüks gayrimenkul sattığı ülkeler arasına Türkiye"yi de kattı. Hitay Holding"le Türkiye"ye gelen şirket daha şimdiden portföyünü ünlü ve zengin yabancılarla doldurdu

Dünyada 44 ülkede, 530 ofisle lüks gayrimenkul danışmanlık hizmetleri veren Sotheby"s International Realty (SIR), Hitay Yatırım Holding girişimiyle Türkiye"deki ilk ofisini açtı. Türkiye"nin son yıllarda gösterdiği ekonomik gelişim ve artan stratejik önemiyle yabancıların gayrimenkul alımında Türkiye"yi liste başına koyması aynı zamanda müzayede hizmeti de veren Sotheby"s"i ofis açmaya teşvik etti. Avrupa ekonomik krizle uğraşırken Türkiye"nin yüzde 7"ler seviyesinde büyümesinin önemli tüm dünyada takdir edildiğini söyleyen Hitay Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Emin Hitay œBiz içerden pek anlamıyoruz ama Türkiye gerçekten önemli aşamalardan geçti. Yurt dışında Türk olduğumuzu söyleyince gıpta ile bakar hale geldiler. Bu da dünyaca ünlü marka Sotheby"s"in gelmesini sağladı dedi.

 Bu yıl Türkiye"de lüks tüketime 14 milyar dolar harcandığını kaydeden Hitay œİstanbul"da hayata geçirilen konut projelerinin yüzde 15"i lüks konutlardan oluşuyor. İstanbul"daki lüks konutların metrekare fiyatları 4-5 bin dolar ile 20-25 bin dolar arasında değişiyor.

İSTANBUL PARİS"İ GEçECEK

Bu fiyatlar, özellikle İstanbul"un bazı bölgelerinde Londra, Paris, New York fiyatlarını yakalamış durumda ve ileride büyük ihtimalle bu rakamlar daha da yukarıya tırmanacak  diye konuştu.

2010"un ilk çeyreğinde 566 milyon dolar olan yabancı gayrimenkul alımlarının ikinci çeyrekte 916 milyon dolara ulaşmasını, Türkiye"deki gayrimenkul pazarına yabancı ilgisindeki artışın bir göstergesi olarak yorumlayan Hitay, 5 yıl içerisinde ofis sayılarını 8-10"a çıkarmayı planladıklarını belirtti. Hitay œİşlem bazında yıllık 1 milyar dolar ciroya ulaşmayı hedefliyoruz dedi. Boğaziçi etrafındaki yalıların sayısının kısıtlı olduğunu ve değerlerinin artacağını söyleyen Hitay œBuradaki daireler 5-6 milyon dolarlardan başlıyor ve 150 milyon dolarlara kadar giden rakamlar var. Daha Türkiye ofisimiz işe başlamadan yurt dışından istekler gelmeye başladı dedi.  ¢ EKONOMİ SERVİSİ

Yabancılar için Boğaz"daki yalılar gözbebeği oluyor

Turkey Sotheby"s International Realty Genel Müdürü Arman Özver de, verecekleri hizmetlerde hem müşteri hem envanter açısından seçici bir yaklaşım benimseyeceklerini belirterek, Türkiye"de gayrimenkullerin hukuki durumunun sıkıntılı olabildiğini, portföylerine sorunsuz gayrimenkulleri alacaklarını, müşterilere butik hizmet vererek gayrimenkul ediniminin her aşamasında yanlarında olacaklarını anlattı. Lüks konut olarak yalıların ve eski İstanbul"un önem kazandığına işaret eden Özver, yabancıların eski İstanbul"daki gayrimenkullere büyük ilgi gösterdiğini söyledi.

Türkiye bizim için önemli fırsat

Sotheby"s International Realty CEO"su Mike Good ise müzayede hizmeti veren Sotheby"s"in gayrimenkul alanına girmesiyle kurulan şirketin İngiltere, Fransa, Portekiz, İspanya, Rusya, Katar gibi ülkelerde faaliyet gösterdiğini belirtti. Türkiye"de önemli bir fırsat gördüklerini söyleyen Good, şirketin ˜en büyük olmayı değil, en iyi kaliteye sahip olmayı" amaçladığını dile getirdi. Good, yıl yüzde 50"lik bir büyüme kaydettiklerini söyledi.

Star

Zenginlerin emlakçısı Türkiye'de

Türkiye'nin emlakta parlayan yıldızı yabancıların da dikkatini çekti.

Dünyada 42 ülkede ofisi bulunan ve lüks gayrimenkullerin satışına 'kişiye özel danışmanlık' hizmeti veren Sotheby's Türkiye'ye geldi. şžirket yılda 1 milyar dolarlık ciro gerçekleştirme hedefinde.

**

Gayrimenkulde gerçekleşen iddialı lüks konut projeleri ile Türkiye'nin parlayan yıldızı, zenginlerin emlakçısı olarak bilinen Sotheby's in de dikkatini çekti. 42 ülkede 530 ofisi bulunan Sotheby's, Türkiye'ye ofis açmaya karar verdi. Hitay Yatırım Holding işbirliği ile ilk ofisini açan uluslararası şirket, Türkiye pazarı için de iddialı konuştu: 'Yılda 1 milyar dolarlık satış gerçekleştireceğiz.'

Düzenlenen basın toplantısında konuşan Hitay Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Emin Hitay, Türkiye lüks gayrimenkul pazarında eksikliği hissedilen kişiye özel gayrimenkul danışmanlık hizmetini sunacaklarını açıkladı. Basın toplantısına Yönetim Kurulu Başkanı çiğdem Hitay, Genel Müdürü Arman Özver ve CEO"su Mike Good da katıldı.

Boğazdaki yalılarla ilgileniyoruz

Türkiye ofisinin açılışının kriz sonrasında pazarın hızlı şekilde büyüyeceği bir döneme denk geldiğini anlatan Hitay, önümüzdeki dönemde lüks gayrimenkul yatırımlarında hızlı artış beklediğini kaydetti. Yeni projelerin gerçek anlamda lüks tanımını karşılamaya başladığını ifade eden Hitay, Boğaziçi etrafındaki yalıların değerinin giderek artacağını söyledi. Hitay, ''Buradaki daireler 5-6 milyon dolarlardan başlıyor ve 150 milyon dolarlara kadar giden rakamlar var. Daha işe başlamadan yurtdışından istekler gelmeye başladı'' dedi.

4 yılda 10 ofis hedefi

Yabancı gayrimenkul alımlarının ikinci çeyrekte 916 milyon dolara ulaşmasının yabancı ilgisinin artmasının göstergesi olduğunu belirten Emin Hitay, 2015 yılına kadar Türkiye'de ağırlıklı olarak İstanbul'da 10 ofis açacaklarını, pazara yeni bir soluk getireceklerini belirtti. İSTANBUL (Bugün)

Lüks tüketime 14 milyar dolar harcadık

Bu yıl Türkiye'de lüks tüketime 14 milyar dolar harcandığını kaydeden Emin Hitay, ''İstanbul'da hayata geçirilen konut projelerinin yüzde 15'i lüks konutlardan oluşuyor. İstanbul'daki lüks konutların metrekare fiyatları 4-5 bin dolar ile 20-25 bin dolar arasında değişiyor. Bu fiyatlar, özellikle İstanbul'un bazı bölgelerinde Londra, Paris, New York fiyatlarını yakalamış durumda ve ileride büyük ihtimalle bu rakamlar daha da yukarıya tırmanacak'' diye konuştu.  Genel Müdür Arman Özver de lyabancıların eski İstanbul'daki gayrimenkullere büyük ilgi gösterdiğini söyledi.

Türkiye'de önemli fırsatlar var

Sotheby's International Realty Üst Yöneticisi (CEO) Mike Good müzayede hizmetleri veren Sotheby's'in gayrimenkul alanına girmesiyle kurulan şirketin İngiltere, Fransa, Portekiz, İspanya, Rusya, Katar gibi ülkelerde faaliyet gösterdiğini belirtti. Stratejik bir konumda bulunan Türkiye'de önemli bir fırsat gördüklerini söyleyen Good, şirketin ''en büyük olmayı değil, en iyi kaliteye sahip olmayı'' amaçladığını dile getirdi.  
Bugün

 


Geri Dön