05 / 05 / 2024

Hizan'da yapılacak HES için köylülerden tepki!

Hizan'da yapılacak HES için köylülerden tepki!

Bitlis Hizan sakinleri, HES projesini yürüten ve bizzat cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından plaket ile ödüllendirilen Üçgen İnşaat firması sahibi Mücahit Aslan hakkında hukuksal işlem başlatmaya hazırlanıyor.



Bitlis Hizan sakinleri, HES projesini yürüten ve bizzat cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından plaket ile ödüllendirilen Üçgen İnşaat firması sahibi Mücahit Aslan hakkında hukuksal işlem başlatmaya hazırlanıyor. 10 gün önce tekrar başlayan inşaat çalışmalarını gösterdikleri yoğun tepkilerle durduran köylüler, insansızlaştırma projesine karşı imza topluyor. 


Aladana Köyü sakini Sabri Göl, kurulacak HES'lere yönelik halka bilgi vermeyen firma yetkililerinin, bu kez de köy halkını deprem fay hattını kontrol etmeye geldiklerini söyleyerek kandırmaya çalıştıklarına dikkat çekti. 


Bitlis Hizan ilçesine bağlı Aladana ile Budaklı köylerinde Üçgen inşaat firması tarafından tekrar başlatılan çalışmalara verdikleri yoğun tepkiyle durdurmayı başaran köy halkı, bölgenin sermaye peşkeş çekilmesine set oldu. 


HES projesinin başladığı Haziran 2013'ten bu yana mücadele ettiklerini dile getiren Göl, tepkiler üzerine çalışmaları bir müddet durdurmayı başarsalar da, 19 Kasım 2014 tarihinde kepçe taşıyan bir aracın inşaat alanına gelmesiyle tedirginliğin yine yükseldiğini ifade etti. 

Üç HES'ten oluşan projenin sırayla Aladana. Budaklı. 

Süttaşı, Horozdere köylerine kadar uzandığına dikkat çeken Göl, bu HES'lcr kurulduğu taktirde, 30 bin küçük baş hayvan başta olmak üzere bölgenin geçim kaynağı olan binlerce ceviz ağacı ve tarlaların heba olacağına işaret etti."


Birgün


Geri Dön