18 / 05 / 2024

hizan hes tepki

hizan hes tepki

Bitlis Hizan sakinleri, HES projesini yürüten ve bizzat cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından plaket ile ödüllendirilen Üçgen İnşaat firması sahibi Mücahit Aslan hakkında hukuksal işlem başlatmaya hazırlanıyor.

Maçka'daki HES projelerine vatandaşlardan tepki!

Maçka'da HES'ler ve taş ocakları vatandaşı isyan ettirdi. Yöre sakinleri HES ve taş ocakları nedeniyle derelerde su kalmadığını, balıkların öldüğünü ve patlatılan dinamitler nedeniyle mağdur olduklarını dile getirip yetkililerden yardım istedi.

Köprülü Kanyon’da HES tepki!

TÜRKÎYE'nin en önemli rafting merkezi Köprüçay'da 4 Haziran'dan bu yana devam eden şüpheli balık ölümleriyle ilgili inşası süren HES'i suçlayan çevreciler, balıklar adına mektup yazarak nehre bıraktı.

Artvin Kavak HES projesindeki ÇED tartışmasında son durum!

Artvin’de tepki çeken HES projesinde ÇED raporu tartışması yaşanıyor. Rize İdare Mahkemesi tarafından iptal edilen olumlu raporun hukuki süreci tamamlanmadan ikinci olumlu rapor alınarak projenin yüzde 30’luk kısmı bitirildi.

Tokat'ta HES protestosunda gerginlik!

Tokat'ın Zile ilçesinde Çekerek Irmağı üzerine 3 hidroelektrik santrali (HES) kurulacak olmasına tepki amacıyla düzenlenen gösteride şantiye binasını taşlayan, yolu kapatan gruba, polis müdahale etti.

Hizan'da yapılacak HES için köylülerden tepki!

Bitlis Hizan sakinleri, HES projesini yürüten ve bizzat cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından plaket ile ödüllendirilen Üçgen İnşaat firması sahibi Mücahit Aslan hakkında hukuksal işlem başlatmaya hazırlanıyor.

Kırıkkale'ye kurulması planlanan HES için protesto yapıldı!

Kırıkkale Çelebi ilçesinde Kızılırmak üzerine kurulması planlanan Hidro Elektrik Santrali'ni (HES) istemeyen bir grup köylü ile jandarma arasında arbede yaşandı. Köylüler iş makinelerinin çalışmaya başlamasına tepki gösterdi.

Arhavi'de HES'e tepki yağdı!

Arhavi'de HES'e tepki yağdı. Artvin KAMİLET Vadisi'ne yapılması düşünülen HES için il genel meclisinde verilen imar izni henüz Valilik onayı almadı, ama Arhavi halkını ayağa kaldırdı...

HES'e tepki için Botan Vadisi'nde nikah kıyıldı!

Botan Çayı üzerinde yapımı devam eden Ilısu ve Çetin HES'in Botan Vadisi'ne zarar vereceğini gerekçe gösteren Fatma Tektaş ve Fırat Aytaş, dikkati çekmek için soğuk hava ve kara rağmen Taşbaşı mevkisinde nikah töreni düzenledi...

Hizan İnşaat Elektrik Metal Makina Limited Şirketi kuruldu!

Hizan İnşaat Elektrik Metal Makina Limited Şirketi, Ferhat Tayğar tarafından 10 bin TL'lik sermaye bedeli ile 17 Temmuz 2013 tarihinde Anadolu Yakası'nda Maltepe Bölgesi'nde kuruldu

Bartın'da HES yenileme ve rehabilitasyon için toplantı düzenlenecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Arıt Çayı üzerinde Kayadibi Regülatörü ve HES Yenileme ve Rehabilitasyon Projesi planlan­maktadır.

Hakkari'de Doğanlı Baraj ve HES projesi için halk toplantısı düzenlenecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Doğanlı 1 Barajı ve HES, Doğanlı Barajı ve HES, Doğanlı 3 Barajı ve HES, malzeme ocakları, ve beton santrali projesi için halkın katılım toplantısı düzenleniyor...

Erdemir emlak vergisine tepki gösterdi!

Erdemir emlak vergisi değerlerinin yükselmesine tepki gösterdi...

Gelinkaya HES projesinin ticari enerji üretimine geçtiğini açıkladı!

Akfen'e bağlı ortaklardan GELİNKAYA HES Projesi'nin T.C. Enerji Bakanlığı tarafından 14.06.2013 tarihinde geçici kabulü yapıldı...

hizan hes tepki Haberi

hizan hes tepki

Bitlis Hizan sakinleri, HES projesini yürüten ve bizzat cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından plaket ile ödüllendirilen Üçgen İnşaat firması sahibi Mücahit Aslan hakkında hukuksal işlem başlatmaya hazırlanıyor. 10 gün önce tekrar başlayan inşaat çalışmalarını gösterdikleri yoğun tepkilerle durduran köylüler, insansızlaştırma projesine karşı imza topluyor. 


Aladana Köyü sakini Sabri Göl, kurulacak HES'lere yönelik halka bilgi vermeyen firma yetkililerinin, bu kez de köy halkını deprem fay hattını kontrol etmeye geldiklerini söyleyerek kandırmaya çalıştıklarına dikkat çekti. 


Bitlis Hizan ilçesine bağlı Aladana ile Budaklı köylerinde Üçgen inşaat firması tarafından tekrar başlatılan çalışmalara verdikleri yoğun tepkiyle durdurmayı başaran köy halkı, bölgenin sermaye peşkeş çekilmesine set oldu. 


HES projesinin başladığı Haziran 2013'ten bu yana mücadele ettiklerini dile getiren Göl, tepkiler üzerine çalışmaları bir müddet durdurmayı başarsalar da, 19...