02 / 05 / 2024

Hızlı trende kesintisiz cep telefonu ve internet imkanı!

Hızlı trende kesintisiz cep telefonu ve internet imkanı!

Ankara-Konya yüksek hızlı tren hattında (YHT) ses ve mobil internet hizmeti sunulabilmesi için TCDD, Turkcell, Avea ve Vodafone arasında Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) koordinasyonunda hazırlanan protokol imzalandı



Protokol uyarınca bu yıl sonuna kadar TCDD'ye ait sekiz kule üzerine kurulacak GSM/3G altyapısı ile hattın büyük bölümünde seyahat hizmeti sunulmaya başlanacak. Böylece yolcular, seyahat ederken cep telefonu görüşmesi ve internet bağlantısı yapabilecek. Mevcut altyapı ile kapsama sağlanamayan güzergahın kalan küçük bir bölümünde ise mobil işletmecilerin kuracakları yeni altyapıların tamamlanması ile de Mayıs 2012 tarihi itibarıyla hattın tamamında bu hizmetler kesintisiz olarak verilecek.

Ankara Gar Şeref Salonu'nda düzenlenen törende konuşan TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, "Trende yolculuk yapan halkımız telefonla konuşmak istiyor. Onun için GSM operatörleriyle protokol yaptık. YHT'lerde kesintisiz konuşma sağlamak için GSM operatörleri çalışma başlatacak. Operatörler, bizim baz istasyonlarını kullanacak ve YHT'lerde cep telefonunun çekmesi için çalışma yapacaklar." dedi. BTK Başkanı Tayfun Acarer de ilk etapta Ankara-Konya arasındaki hızlı tren hattında gerçekleştirilecek projenin daha sonra Ankara-Eskişehir hattı ve diğer bütün güzergahlarda yaygınlaşacağını söyledi. Konuşmaların ardından Acarer ve Karaman ile Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Tayfun Çataltepe, Avea Genel Müdür Yardımcısı Kadir Baysan ve Vodafone Genel Müdür Yardımcısı Hasan Süer tarafından işbirliği protokolü imzalandı.

Zaman


Geri Dön