29 / 09 / 2024

H&M Afrikaya ofis açıp Türkiyeye bağlıyor!

H&M Afrikaya ofis açıp Türkiyeye bağlıyor!

Türkiye’ye gelişi yılan hikayesine dönen dünyanın en büyük hazır giyim gruplarından İsveçli H&M, bir taraftan 6 Kasım’da İstanbul Bayrampaşa Forum’da açacağı mağazasının son hazırlıklarını yapar




Türkiye ofisine bağlı olarak görev yapacak olan Afrika ofisinin hazırlıklarını gizlilikle sürdüren H&M, Türkiye ofisinde görev yapan bazı isimleri Afrika operasyonunda görevlendirmek için kıtaya gönderdi. H&M, Afrika kıtasındaki ilk mağazasını geçen yıl Mısır’ın başkenti Kahire’de faaliyete açmıştı.

3 bin 500 metrekare büyüklükte Star Center adlı AVM’de yer alan mağaza için şirket Türkiye’de de faaliyet gösteren Kuveytli Alshaya grubuyla birlikte hareket etmişti. Ofisin devreye girmesiyle birlikte markanın bakir olan bu pazarda mağaza ve ülke sayısını artırması bekleniyor.
1947 yılında kurulan H&M’in halen 37 pazarda 2 binden fazla mağazasıve 80 bin çalışanı bulunuyor. 15 milyar dolar ciroyla dünyanın 21’inci büyük markası olan H&M’in cirosunun yüzde 25’i en büyük pazarı olan Almanya’dan geliyor. Alımlarının büyük kısmını da Türkiye’den yapıyor.
Milliyet/Beste ÖNKOL


Geri Dön