03 / 05 / 2024

Home ofis ne demek?

Home ofis ne demek?

Günümüz konut projelerinde en çok tercih edilen daire seçeneklerinden biri olan home ofis ne demek? Home ofis nasıl kullanılır? Home ofis tarzı daireler, kimlere hitap ediyor? İşte yanıtı...



Home ofis ne demek?

Home ofis tarzı bağımsız bölümler, yeni inşa edilen konut projeleri ile yaygınlaşmaya başlayan daire çeşidi olarak karşımıza çıkıyor. Home ofis, hem ofis hem de ev dizaynını içinde barındıran dairelere deniyor.


Home ofisi, serbest çalışanlar; evinde işini yürütebilen meslek gruplarına mensup kimseler tercih ediyor. 


Home ofis tarzı dairelerde bulunması gereken malzemeler arasında; Bilgisayar, telefon, internet bağlantısı, yazıcı, tarayıcı, fotokopi ve faks makinesi gibi yapılacak işin gerektirdiği malzemeler yer alıyor.


Home ofis, evin bir bölümü olabileceği gibi, tek odalı bir evin tamamı şeklinde de kullanılabiliyor.


Home ofis kuralları..

- Ofiste çalışıyormuş gibi disiplinli bir şekilde çalışmak.

- Aynı ortamda saatlerce bulunmak insan sağlığı açısından zararlı olduğu için yine erken kalkıp, spor gibi aktivitelerde bulunmak faydalı olabilir.

- Yeme alışkanlıklarını kontrol altında tutmak.

- Günü iş ve ev olarak saatlere bölmek. Çalışmak için yine belli bir mesai saati bölmek, iş hayatında başarıyı getirecektir.

- Home ofis çalışırken de tatil yapmak gerekir. Haftasonu ya da dönemsel tatillerin yapılması başarının sırrı olabilir.


Home ofisi, normal ofislerden ayıran en önemli özellik ise, home ofis satışlarında KDV oranı yüzde 1 iken; ofis satışlarında KDV oranının yüzde 18 olması.


Penthouse daire nedir?



Geri Dön